- hirdetés -

A válogatottakkal teletűzdelt dobogó esélyes Tatabánya látogatott szombet este az Eötvös-csarnokba. Az OFKSE szempontjából már nem volt tétje a mérkőzésnek.

OFKSE-Linamar – Grundfos Tatabánya KC: 18 – 36, (8-19).

Orosháza: ÖSMUSUL – Sakic 5, Kancel, Döme, Ushal 2, Kiss 1, Tóth 1. Cs.: Majdán, Lászlai 1, Pásztor, Peskov 6, Szabó, Andrikó 1, Molnár 1. Edző: Ratko Djurkovic.

Tatabánya: BARTUCZ – BOZOVIC 5, MOLNÁR 7, Sipos 3, Balogh 2, Győri 2, Hornyák P. 3. Cs.: Wiszomirski, Konecny (k)- Juhász 1, Nemes 1, Hornyák B. 2, Debreceni 1, Ancsin 5, Zdolik 3, Bodnár 1. Edző: Vladan Matic.

7 m-es: 1/1, ill. 0/0, kiállítás: 2, ill. 4 perc.

Nagyon kellett a vendégeknek az orosházi két pont, hisz az utolsó mérkőzést jövő héten a Veszprém ellen játsszák és a Balatonfüred ott liheg a nyomukban. Ennek szellemében léptek pályára Vladan Matic tanítványai.

Balogh Zsolt első lövése még kimaradt, sőt az ellentámadásból Tóth Karcsi még a vezetést is megszerezte, de szinte csak ennyi öröme telhetett az orosházi szurkolóknak ebben a meccsben. A Tatabánya hamar átvette a vezetést és egyértelműen értésére adta szurkolónak, ellenfélnek egyaránt, hogy itt ma nincs kegyelem. Az Ancsin, Debreceni, Sipos, Bozovic középső védelem gyakran állította megoldhatatlan feladat elé az orosházi támadókat, elöl pedig jóval nagyobb sebességgel gördültek a vendég támadások, mint azt a védelem követni tudta volna. Ratko Djurkovic a 10. percben, 2-7-es állásnál kért először időt, de csapata csak négy perccel később, kilencperces gólcsendet követően tudott gólt elérni. A második negyedórában állandósulni látszott a különbség. Ösmusul kapus több ziccert is hárított. A hajrában a hét a hat elleni játékkal is megpróbálkoztak a hazaiak, de csak két üres kapus gól lett belőle. 8-19-nél mentek szünetre a csapatok.

A második játékrészben tovább tartott a vendég erőfölény. Két-három Bányász találatra jutott egy hazai gól. A vendégek nem akartak semmit a véletlenre bízni. Hátul továbbra is nagy összpontosítással, keményen védekeztek, az ellentámadásokból pedig egyre könnyebben értek el találatokat. Az 53. percben egy pillanatra kialakult a közte húsz is. A végére, biztos győzelme tudatában kicsit könnyedebben vette a meccset a vendég csapat, még egy-két technikai hiba is belefért. Mindkét edző lehetőséget adott minden játékosának. A végére kialakult tizennyolc gólos tatabányai siker nem volt érdemtelen.

Ratko Djurkovic: A meccshez nem tudok hozzáfűzni semmit, nagy különbség van a két csapat között. Gratulálok Vladan Matic barátomnak a bronzéremhez.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.