- hirdetés -

Május 17-én az érettségi vizsgák harmadik hete kezdődött el. A diákok többek között fizikából, rajzból és informatikából is vizsgáznak még hétfőtől kezdve. Ilyenkor már hagyományosan kevesebb diákra várnak feladatok, de még mindig vannak, akiknek nem ért véget az érettségi időszak.

A magyar, matematika és történelem feladatsorokról két héttel ezelőtt számoltunk be, de az érettségi vizsgák még mindig nem értek véget. Május 17-én többek közt informatikából adhattak számot tudásukról azok a diákok, míg kedden fizikával, valamint a rajz- és vizuális kultúra tantárggyal folytatódtak a vizsgák, melyek még egy hétig, azaz május 25-ig tartanak. Addig még a francia, spanyol és orosz nyelvek, valamint a filozófia és a mozgóképkultúra és médiaismeret tantárgyakból érettségizők is sorra kerülnek.

Akik betegség vagy karantén miatt nem tudtak elmenni az írásbelire, még ebben a vizsgaidőszakban pótolhatnak. A megjelent rendelet szerint ők azonban írásbeli helyett szóban érettségizhetnek majd. Erre a kérelmeket legkésőbb május 28-án, 16 óráig kell majd benyújtani, a döntésről ezt követően június 1-ig elektronikus értesítik majd az érintett vizsgázókat vagy emelt szintű szóbeli vizsga esetén az érintett kormányhivatalt.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban kevesebben szoktak már vizsgázni a harmadik héten (Fotó: Horváth Bence)

Megkérdeztük az orosházi középiskolákat arról, hogy az érettségi vizsgák harmadik hetében a diákok közül általánosságban hányan járnak még ilyenkor érettségizni. A GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumtól azt a választ kaptuk, hogy ilyenkor már hagyományosabban kevesebben érettségiznek és mivel már a szakmai vizsgák egy része is lezajlott, az intézményben már visszaálltak a jelenléti oktatás rendszerére.

A Táncsics Mihály Gimnáziumban is alapvetően már kevesebben jönnek érettségizni, bár az informatika még egy olyan tantárgy, melyre többen szoktak jelentkezni minden évben. Ennek az oka lehet az, hogy valakinek a továbbtanulásában játszik szerepet az informatika, mint ahogy az is, hogy az olyan tantárgyak közé tartozik, melyből tehetnek előrehozott érettségit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.