- hirdetés -

A 8/8-as kisgimnazista nevével már találkozhattak olvasóink. Nemrégiben a „Nem semmi ez a gyerek” című tehetséges orosházi diákokat felsorakoztató sorozatunkban is bemutattuk Márkot és eredményeit. Most ismét bizonyított, mégpedig duplán, természetesen matematikából.

A Curie Matematika Emlékverseny országos fordulóján Viczián Márk III. helyezett lett.

– Nagyon meglepődtem, és persze nagyon örültem is. A korábbi években, hatodikos és hetedikes koromban is kijutottam az országosra, de akkor mindkét alkalommal „csak” 6. lettem. Idén, amikor megkaptuk a utolsó, országos forduló pontszámait, úgy értesítettek, a 40-ből megszerzett 38 pontom a negyedik helyre lesz elég. Aztán az értékelő tanároktól kaptam még plusz fél pontot, így lehettem dobogós – mesélte boldogan Márk.

Országos 3. és országos 12. hely (Fotó: Horváth Bence)

A Curie mellett a Sziporka Országos Matematika Versenyen is bizonyított a nyolcadikos diák. Az első három forduló feladatait interneten kellett beküldenie a gyerekeknek, az országos forduló pedig online zajlott. A végső megmérettetésen Márk a 12. helyet zsebelte be.

A Kalmár László Matematika Versenyen a táncsicsista fiú idén áprilisban megyei első lett, az országosra viszont nem jutott tovább. Találkozónkról egy újabb kihívásra, a Zrínyi Ilona Matematika Versenyre szaladt tovább, ennek jelenleg az eredményét várja. Szurkolunk, hogy bekerüljön itt is az országos fordulóba.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.