- hirdetés -

A nagyvárosokban már megszokott, kisvárosok közül pedig úgy tűnik, Orosházán jelenik meg először a Kölcsön férj szolgáltatása. Az elnevezés megtévesztő lehet, de egy férfinek sem kell aggódni, ha párjuk őket hívja segítségül. Mindennek lényege ugyanis az, hogy egy összeszokott csapat felszereli a polcot, megjavítja a csöpögő csapot vagy lenyírja a füvet, hogyha kell. Égető Gábor és Hajba Gábor vállalkozását is éppen a segítségnyújtás iránti vágy hívta életre.

Magyarországon már több nagyvárosban is él a szolgáltatás, mely során egy férfi, vagy akár többen társulva felajánlják segítségüket. Legyen szó arról, hogy meglazult egy csavar, nem működik a televízió, vagy nagyon megnőtt a fű a kertben. Az ötletet látva az orosházi Hajba Gábor és Égető Gábor pedig úgy döntött, ők is hasonló fába vágják fejszéjüket. A két munkatárs látta, egyre inkább szükség van az olyan szakemberekre, akik az apróbb feladatokban is szívesen segítenek, valamint a terheltség és a sok megkeresés miatt időpontot is csak hetekkel később tudnak adni a különböző mesterek.

– A név persze, hogy Kölcsön férj, rögtön megragad az emberekben, de ugye ez nem azt takarja, ami elsőre beugrik róla. Ahogy a többi városban, úgy mi is kisebb munkákat csinálunk. Ha mondjuk a nagymama fia, vagy unokája nem ér rá, akkor minket nyugodt szívvel lehet hívni – ismertette Hajba Gábor.

A hasonló vállalkozást végző emberek, így a két Gábor célközönsége is az egyedülállók, az idősek, a mozgáskorlátozottak, vagy akár azok a férfiak, akik nem értenek annyira a szerszámokhoz. Egy határ persze itt is van, ők ugyanis csak az apróbb munkákban segédkeznek.

– Mi Orosháza és 25-30 kilométeres vonzáskörzetében szeretnénk dolgozni. Ha pedig adnak esélyt, meglátják, mi komolyan vesszük a munkát. A legtöbb idős és segítségre szoruló pedig éppen az ilyen kisebb városokban él, mint amilyen Orosháza is. A nagyvárosok szolgáltatása nem mindig jut el ide, ezt szeretnénk kiküszöbölni. Az árainkat is ehhez alakítottuk, hiszen tudjuk, nem élünk egyszerű időket – emelte ki Égető Gábor.

A szolgáltatás tehát itt is elérhető lesz, csakúgy mint már Amerikában, Angliában, és a magyar nagyvárosokban. Az orosházi Kölcsön férjesek pedig szívesen csatlakoznak hasonló szolgáltatást kínáló társaikhoz, hiszen a lényeg a segítség.

A vállalkozás március 1-jén indul. Érdeklődni a kolcsonferjoroshaza@gmail.com email címen, vagy a 06-30/310-7501 és a 06-30/424-3656 számok egyikén lehet. (X)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.