- hirdetés -

Május 8-án újabb, a bennmaradás kiharcolásában elengedhetetlen mérkőzés várt az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdázóira. A zöld-sárga mezes alakulat ezúttal Egerbe látogatott, akik ellen számos mérkőzést vívtak az elmúlt hónapokban.

A mérkőzés különlegessége volt, hogy a szabályok enyhítésének köszönhetően ismét nézők előtt játszhattak a csapatok. Az orosházi szurkolók „Hajrá Every” rigmusa is ugyanúgy hallatszódott, mint a hazai szurkolók buzdítása.

Orosházi szempontból jól indult a mérkőzés, hiszen az első gólt Kiss Axel szerezte, erre azonban gyorsan jött az egri válasz a hazaiak fiatal irányítója Tóth Rajmond révén. Özmusul kapus is hamar bemutatta első védését, az orosháziak Aleksej keresztnevű játékosai, Peshkov és Ushal pedig mindketten betaláltak, az első percek tehát eredményes orosházi játékot hoztak.

Az egriek azonban gyorsan egyenlítettek, majd egy kis gólcsendet követően a kezdeményezést is magukhoz ragadták, egy 6-1-es sorozattal 7-4-re módosítva az állást. Az orosháziak vezetőedzője, Ratko Djurkovic ki is kérte első idejét, mely eredményesnek bizonyult, ugyanis egy emberelőnynek és Lászlai Szabolcs góljainak köszönhetően sikerült feljebb jönni, majd egyenlíteni. Erre a hazaiak edzője, Tóth Edmond válaszolt időkéréssel.

A csapatok ezt követően nagyjából fej-fej mellett haladtak, Özmusul kapus is bemutatott néhány szép védést. Egy Pásztor Máté által értékesített büntetőnek köszönhetően néhány perccel az első játékrész vége előtt még 10-10 volt az állás, a félidő utolsó percei viszont azonban az SBS Eger csapatának sikerült jobban, 16-14-el vonulhattak szünetre a csapatok.

Az elmúlt hónapokban számos alkalommal találkozott a két csapat, bajnoki és felkészülési meccsen egyaránt (Archív fotó: Horváth Bence)

Ugyan a második játékrész első gólját is az orosházi csapat jegyezhette fel Pásztor Máté újabb sikeres hétméteresével, az ezt követő percekben azonban a lelkesen játszó hazaiak teljesen állva hagyták ellenfelüket. Három-, majd ötgólos különbség alakult ki, érkezett is azonnal a második orosházi időkérés. Az első játékrésszel ellentétben azonban ez már nem hozott eredményt, az Eger magabiztosan őrizte előnyét, a 39-40. perc környékére gyakorlatilag el is dőlt a két pont sorsa.

Ekkor 23-17-et mutatott az eredményjelző, ami a 45. percre 26-19-re módosult. Özmusul helyére Majdán Márk állt be, aki ugyan bemutatott 1-2 szép védést, de feljebb kapaszkodnia már nem sikerült az zöld-sárga mezes játékosoknak. A 6-7 gólos különbség a játék végéig is állandósult, végül 31-25-ös eredménnyel zárult a mérkőzés. És ugyan a közvetlen riválisok, azaz a Dabas és a Cegléd sem tudott nyerni a hétvégén, de a jövő évi NB1-es tagság kiharcolása szempontjából újabb forduló zárult pont nélkül az orosháziaknak.

Kiemelt kép: archív fotó, az Orosházi FKSE márciusi, egriek elleni hazai bajnoki mérkőzéséről (Fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.