- hirdetés -

Május 4-től ismét látogatható a Petőfi Művelődési Központ a koronavírus ellen védett személyek és a felügyeletük alatt lévő kiskorúak számára.

A Magyarországon kiadott, érvényes védettségi igazolvány felmutatása előírás – ezt a Petőfi Művelődési Központ munkatársai már a belépéskor ellenőrzik, a személyes adatokat nem rögzítve. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkező, 18. életévüket még be nem töltött személyek kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete mellett tartózkodhatnak majd az intézményben.

A Petőfi Művelődési Központ honlapján leírta, a maszk viselése ugyan nem kötelező, de a látogatók és a munkatársak védelme érdekében a még fennálló járványhelyzet miatt továbbra is ajánlott, ahogy a 1,5 méteres védőtávolság betartása is. Emellett több helyen kihelyeznek kézfertőtlenítőket is.

Az ideiglenes nyitvatartás május 4-től kezdve a következőképpen alakul: Hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között tartanak nyitva, míg szombaton és vasárnap az intézmény zárva lesz.

– Türelemmel, megfontoltan, a biztonságos működést előtérbe helyezve készülünk a fokozatos újranyitásra, melyhez ezúton is kérjük és köszönjük segítő együttműködésüket. A PMK Orosháza művészeti csoportjai, a klubok, hobbikörök vezetőivel egyeztetünk a foglalkozások újraindításáról a szakminisztérium ajánlásait is figyelembe véve, erről folyamatosan tájékoztatást nyújtunk majd honlapunkon és közösségi oldalunkon – hangsúlyozta az intézmény, ahol már nagyon várták a nyitás lehetőségét.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár esetében egy nappal korábban, május 3-án indult meg a fokozatos nyitás, a szabályokról ide kattintva olvashatnak az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.