- hirdetés -

A helyi nagycsaládos egyesület három évtizede aktív szerepet vállal a város életében. A járvány miatt az elmúlt időszakban nem volt lehetőségük megszokott programjaikat megszervezni, ezért nagyon várják már a találkozást.

Az orosházi nagycsaládosok egyesületének közösséget jelenleg 163 tagcsalád alkotja, ami több mint ezer embert jelent. Az idén harminc éves szervezet nem csak helyi szinten, hanem az országban is nagy elismerésnek örvend.

– Az országos egyesület, illetve a dél-alföldi régióhoz tartozó szervezetek is szeretnek Orosházára jönni. A régiónk az ország egyik legjobbja, nagyon összetartó közösség alkotja, mindig számíthatunk egymásra – fogalmazott Benedek Szilvia, az orosházi egyesület, illetve a dél-alföldi régió vezetője.

Benedek Szilvia (Archív fotó)

– Tizenöt éve vagyok tagja a helyi egyesületnek – ebből három éve vezetem – és azt látom, hogy nagy fejlődésen mentünk keresztül. Úgy gondolom, hogy jó a megítélésünk Orosházán. Pár évvel ezelőtt megkaptuk az “Orosháza Városért” elismerést, aminek igyekszünk megfelelni. Célunk, hogy mindig jó példát mutassunk többek között olyan fontos témákban, mint a családok helyzete vagy akár a környezetvédelem – tette hozzá Benedek Szilvia.

Azt már megszokhattuk, hogy rendezvények, gyűjtések, kirándulások színesítik a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza (NEO) életét. Idén a járvány miatt erre kevesebb lehetőségük jutott. Az önkormányzat Térteremtő Adventolás című pályázata adott lehetőséget, hogy közösen tegyenek a városért tavaly decemberben.

– Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek. A pályázaton nyert összegből az egyesületi házunk udvarán alakítunk ki egy játszóteret, de ezen kívül jó néhány megvalósítandó tervünk és programunk lesz a jövőben. Várjuk már, hogy újra személyesen találkozhassunk a tagokkal – mondta.

Amint a járványügyi helyzet engedi méltóképpen megünneplik az egyesület harminc éves fennállását. Az első nagyobb városi szintű rendezvényük a nyár közepén valósulhat meg, de nagyon várják már azt is, hogy csak egyszerűen a tagok egy közös kerti partin gyűljenek össze.

Benedek Szilvia elmondta, hogy jó kapcsolatot ápolnak a kárpát-medencei egyesületekkel is, hosszú távon velük is szeretnének akár “testvérvárosi” jellegű kapcsolatokat kialakítani. Nagy álmuk, hogy az egyesületi házukat felújítsák. A megvalósítás érdekében egy civil szervezeteknek szóló kiíráson pályáztak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.