- hirdetés -

A Rajki László által készített emlékműnél helyezték el a megemlékezés koszorúját.

Az orosházi MSZP szervezésében 30 éve szinte minden április 30-án fáklyával kezében együtt vonult több ezer orosházi felnőtt és gyermek – tisztelegve az 1891. évi agrárszocialista megmozdulás vértanúi előtt. A járványhelyzet miatt idén is csak lélekben lehettek együtt az orosházi emberekkel, de azt vallják, a szabadság és összetartozás lángja sosem hunyhat ki.

Dr. Szelényi Zoltán független országgyűlési képviselőjelölt a forradalmi fáklyát a magasba tartva, futva vitte el a tótkomlósi embereknek, vállalva, hogy minden Dél-békési, szabadságot akaró településnek elviszi majd a reményt.

A Rajki László által készített emlékműnél dr. Szelényi Zoltán független országgyűlési képviselőjelölt, az MSZP és a Párbeszéd képviselői közösen helyezték el a megemlékezés koszorúját az agrárszocialista mozgalom 130. évfordulójának tiszteletére. Az orosházi asszonyok által zászlójukra hímzett Szabadság, egyenlőség, testvériség hármas jelszavakat életben tartva dolgoznak tovább, bízva abban, hogy jövőre újra az orosházi lakossággal együtt tudják ünnepelni ezt a jeles eseményt.

Fotók: MSZP Orosházi Szervezete, Párbeszéd gyűjteményéből

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.