- hirdetés -

A pandémia és a vele kapcsolatos intézkedések az élet majd minden területén keresztülhúzzák számításainkat, az évek óta megszokott programokat törlik.

Az egyik ilyen, minden évben várt és rendkívül népszerű esemény a május elsejei Lovas Majális Bogárzón. A járvány miatt mát tavaly sem lehetett megrendezni az év első, nagyszabású lovas eseményét és sajnos idén sem lesz ez másként. Tavaly a járvány első hulláma volt a tettes, idén a harmadik. Mint Kulik Ferenc, az Orosházi Lovas Egyesület elnöke elmondta, ők is sajnálják az elmaradt eseményt.

Május elsején nem láthatjuk a Puszta ötöst sem (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Azt mondom, hogy sajnos, de első az egészség és azt lehet látni, hogy a járvány még nem ért véget. Nagyon bízom benne, hogy a tömeges oltásoknak, a vakcináknak köszönhetően hamarosan ezt is elmondhatjuk és a Szent István napi nemzetközi lóverseny már nem szenved csorbát emiatt. A lovas egyesület nagyon szeretné a Nemzeti Vágta előfutamát és a nemzetközi lóversenyt is megrendezni. Hogy mi valósulhat meg belőle, az a jövő zenéje, azt majd meghozza az idő – mondja az elnök.

Ahogy mondani szokták: ez van, ezt kell szeretni, de hogy a helyzetet tovább súlyosbítsuk, elmondjuk, hogy május elsején, szombaton nem csak lovas majális, de még piac sem lesz.

A kiemelt kép illusztráció, fotó: OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.