- hirdetés -

Továbbra is lehet jelentkezni a Sinopharm oltóanyagra, emellett bárki számára elérhetővé válik az AstraZeneca vakcinája is. Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben emellett tovább folyik a Sputnik V vakcinák oltása is, a Pfizer oltóanyaggal pedig a mobil oltó csoportok folytatják a munkát, derül ki a kórház közleményéből.

Kiterjesztették a lakossági időpontfoglalást az oltások felvételére, így április 29-e és május 2-a között továbbra is lehet jelentkezni a kínai Sinopharm oltóanyagra. Emellett május 3-tól újra oltanak a kórházban az AstraZeneca vakcinájával is, amire már szintén fel lehet iratkozni. 

A lakossági önkéntes jelentkezés az EESZT online időpont foglaló rendszerében történik. Ide csak olyan TAJ számmal lehet időpontra jelentkezni, amely regisztrálva van a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Minden regisztrált TAJ számmal csak egy időpont foglalható, de területi megkötés nincs.

Az időpontfoglalás ide kattintva érhető el: https://www.eeszt.gov.hu/…/covid-oltas-idopontfoglalas

Mindezek mellett a kórházban tovább halad a második körös Sputnik V oltás is.

Az alábbiakban napi bontásban írjuk a kórház tájékoztatása alapján, melyik oltást mikor és hol lehet felvenni, illetve külön közöljük, milyen irányból közelíthetők meg az oltópontok. 

Ü/3 és Ü/4 oltópontok (korábbi gyermek ambulancia, kórház udvar)

Április 30 – május 5. (péntek-szerda) a korábban kiértesített személyek a Sputnik V (orosz) vakcinát kapják.

Ü/5 és Ü/6 oltópontok (Védőnői Szolgálat, Könd utcai szakrendelő)

Április 29. – május 2. (csütörtök-vasárnap) között a lakossági időpontfoglaláson jelentkezők a kínai Sinopharm vakcina első adagját kapják.

Május 3-7. (hétfő-péntek) a lakossági időpontfoglaláson jelentkezők a brit-svéd AstraZeneca vakcina első adagját kapják.

Oltópontok megközelítése (a tájékozódást táblákkal segítjük)

Ü/3-Ü/4 – a korábbi gyermek ambulanciához a Kórház utcai főkapunál a portán keresztül lehet bejutni. Az áteresztő pont után a fedett átjáró előtt balra kell fordulni, az út túloldalán található fehér sátor alatt van a regisztráció, az épületben találhatók az oltópontok. Várakozni az épület előtt és mögött felállított sátrakban lehet.

Ü/5-Ü/6 – a szakrendelő Könd utcai bejáratán kell érkezni. A földszinti aulában kialakított regisztrációnál kell leadni a kitöltött nyomtatványokat, majd a megjelölt oltóponton lehet felvenni az oltást.

Az oltásra érkezőket az alábbiak betartására kérik:

  • Kizárólag az értesítőben megadott időpontra érkezzenek, hamarabb senkit nem tudnak beengedni.
  • Az oltás előtt a regisztráción kell jelentkezni. Azt kérik az oltakozóktól, hogy a beleegyező nyilatkozatot kitöltve(!) Vigyék magukkal, emellett legyen előkészítve a személyazonosító igazolvány. A nyomtatvány a linkre kattintva tölthető le: https://tinyurl.hu/bqJy/
  • A gépjárművel korábban érkezőket arra kérik, hogy az autóban várakozzanak.
  • Aki gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezik, annak az oltóhelyek előtt felállított fűtött, székekkel rendelkező sátorban is lehetősége van várakozni.
  • A mozgásában korlátozott személyt maximum egy hozzátartozó kísérheti az oltóhelyen.
  • A második oltásra érkezők vigyék magukkal az első oltásnál kapott kártyát.
  • Azt javasolja a kórház, hogy az oltás előtt egyenek, igyanak, vegyék be gyógyszereiket.
  • Azt kérik, hogy olyan öltözetben érkezzenek, amiben könnyen szabaddá tudják tenni karjukat
  • A kórházi dolgozók és a katonák folyamatosan segítenek a helyszínen, lehet tőlük kérdezni.
  • Várakozás közben kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, tartani kell a megfelelő távolságot.

A járványügyi védelmi intézkedések betartása az oltást megkapók számára a továbbiakban is fontos, hiszen a védettség kialakulásához idő szükséges!

A kiemelt kép illusztráció, az AstraZeneca oltási kártyája van rajta, fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.