- hirdetés -

Igazi kiesési rangadó helyszíne volt vasárnap délután az Eötvös-csarnok. A sereghajtó OFKSE az utolsó előtti Ceglédet fogadta a férfi kézilabda NB I-es bajnokságban.

Mindkét gárdának úgy kellenek a pontok, mint egy falat kenyér. Ki is tette szívét-lelkét a két csapat és egy izgalmas, jó meccset produkáltak. Az orosháziak dolgát nehezítette, hogy Lele Ákos és Németh László személyében két alapemberét is nélkülözni kellett.

Orosházi FKSE-Linamar–Ceglédi KKSE 25–23 (11–11).

Kézilabda NB I-es férfi mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. V.: Bócz, Wiedemann.

Orosháza: ÖZMUSUL – PÁSZTOR M. 6 (2), Döme, USHAL 4, Kancel, TÓTH K. 7, Bella 2. Cs.: Majdán (kapus), Peskov 3, Lászlai 1, Sakic, Kiss A. 2. Vezetőedző: Ratko Djurkovics. Cegléd: TAMÁSI – Gyene 4 (4), Kállai, NÉMETH B. 3, Spekhardt 1, Juhász K. 1, Szepesi I. Cs.: Kránitz (kapus), Mazák 2, ZAKICS 5, Kiss R. 3, Pásztor Á. 1, Vranac 3, Teleki. Vezetőedző: Nagy Károly.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc+Mazák Martin a 47. percben kizárva. Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4.

Jól kezdett a hazai csapat. A feszes, kemény, sok kilépős hatos fal nyitját sokáig nem is találták a ceglédi támadók. Hat percet kellett várni az első vendég gólra.

A két középső védő, Ushal (33) és Kancel jól tette a dolgát…

A kilencedik percben, 6-2-es hazai vezetésnél rendelte először magához a csapatát Nagy Károly vezetőedző. Kissé lassult a gólgyártás üteme, de tartotta 4-5 gólos előnyét az OFKSE, a Pest megyeiek láthatólag szenvedtek a hazaiak kapuja előtt.

…de Ösmusul kapusnak is voltak bravúros védései.

A játékrész hajrájában érthetetlen megtorpanás jellemezte az orosházi zöld-sárgák játékát. Előkészítetlen, gyenge lövések, elhibázott helyzetek, ziccerek és hét perces hazai gólcsend jellemezte ezt az időszakot. Nem is lehet csodálkozni, hogy a buldog szívóssággal küzdő vendégek a szünetre ki is egyenlítettek.

A második félidő elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az OFKSE vezetett, a ceglédiek pedig egalizáltak. Ez volt a sorminta akkor is, amikor Tóth Karcsiék két góllal léptek meg. Zárkózott, sőt a 49. percben a vezetést is átvette a vendég csapat. Hatalmas küzdelem, itt-ott harc folyt a pályán.

A hazai csapatból Tóth Károly (41) is extrát nyújtott ezen a meccsen

A félidő utolsó tizenegy percében javarészt a az Orosháza futott az eredmény után. Jót tett a hazai támadójáték eredményességének, hogy a ceglédi védelem egyik oszlopa – Mazák Martin – megkapta a harmadik két percét, ezzel együtt a piros lapot. Az 55. percre tudott ismét egyenlőig jutni Ratko Djurkovic együttese. Egy perccel később Ushal révén már hazai oldalon volt a vezetés. Ezt követte Lászlai Szabolcs két lerohanás utáni ziccere, melyből a másodikat gólra is váltotta a szélső. A hajrában megszerzett előnyt aztán a hazaiak meg tudták tartani a fáradó és egyre többet hibázó vendégekkel szemben.

Az Orosháza 2020. szeptember 5. után nyert újra bajnoki mérkőzést és ezzel még maradt reménye arra, hogy megőrizze élvonalbeli tagságát.

Ratko Djurkovic: – Korrekt, kemény meccset játszottunk. Sok problémával küszködtünk, de az utolsó három meccsen jó formát mutattunk. Ajándék ez a győzelem a klubnak és a játékosoknak is.

Nagy Károly: – Gyengén kezdtünk, nem voltunk itt fejben, ziccereket hibáztunk. Aztán feljöttünk, de ismét hibákat követtünk el, végül Mazák kiállítása megpecsételte a sorsunkat.

Fotók és kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.