- hirdetés -

Négy nappal az előző az előző találkozót követően újabb bajnoki összecsapás várt az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdázóira. A zöld-sárgák a csak Kisveszprémként ismert Veszprémi KKFT otthonában léptek pályára.

Nem kezdődött jól a találkozó, az első gólokat a hazai csapat szerezte, az orosházi játékosok közül Aldin Sakic volt először eredményes. Ebben a periódusban még kevesebb gól esett, jól védtek a kapusok, Yunus Özmusul is több labdát hárított. A 10. percben 4-4 volt az állás, az ezt követő percek viszont inkább a veszprémi vendéglátóknak jöttek ki jobban.

Az orosháziak ennek ellenére tapadtak az ellenfelükre (15. perc: 7-6), hiába azonban a török kapus védései, a veszprémiek jó szélsőjátékkal, gyors labdaszerzésekkel és lerohanásokkal tartották a különbséget. Egészen a 20. percig, ekkor történt meg ugyanis Döme Szabolcs góljával az egyenlítés, majd a 25. percben Lászlai Szabolcs már előnyhöz juttatta a csapatot.

Innen a Kisveszprém kapaszkodott fel, félidőre pedig egy küzdelmes játékrészt követően 12-12-vel vonulhattak a felek. Ezt követően azonban szinte végig a vendéglátók akarata érvényesült. A játékrész elején ugyan még kisebb volt a gólkülönbség, Peshkov azonnali kiállítása viszont döntőnek bizonyult. Ettől kezdve fokozatosan nőtt az orosháziak hátránya, 21-17-re húzott el a Veszprémi KKFT.

A végére még nagyobb különbség alakult ki, a hazai csapat végül 28-22-es végeredménnyel tartotta otthon a két pontot. A bennmaradási esélyek is tovább romlottak, a közvetlen riválisnak számító Cegléd ugyanis fölényes győzelmet aratott az Eger ellen. Az orosházi csapat vasárnap épp a ceglédieket fogadja majd az Eötvös-csarnokban, ahol megpróbálhatja kiharcolni a feljebb zárkózást.

VESZPRÉMI KKFTOROSHÁZI FKSE 28–22 (12–12)
Veszprém, zárt kapuk mögött
VESZPRÉM:
 BORBÉLY – Szmetán 2, Éles B. 1, Bugyáki, VAJDA 4, FAZEKAS G. 9, HÁRI 7
Csere:
 Szeitl 1, Szakály, Somogyi 3, Kristóf M. 1, Seregi, Tóth A.
Edző: Tombor Csaba
OROSHÁZA: ÖZMUSUL – Pásztor M. 3 (1), Peskov 1, Bella 2, DÖME 3, Sakic 1, Lászlai 4
Csere: Kancel, Usal 1, Szabó M., Arnóczki, TÓTH K. 7
Edző: Ratko Djurkovics
V:
 Bíró, Kiss
Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/0, ill. 1/1

A kiemelt kép illusztráció, archív felvétel, fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.