- hirdetés -

Igazi léleksimogató meglepetés érkezett a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetbe: a Székács József Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium 1. b osztályos tanulói a gyógyuló betegeknek illetve a COVID részlegeken dolgozó nővéreknek rajzoltak.

– A COVID osztályok teljesen zártak, ahol a bent fekvő betegek csak a védőruhába öltözött dolgozókat és a kórházi szoba falait látják. A kisfiam, Zolika első osztályos, de pontosan érzi, milyen megfeszített tempóban dolgozunk a kórházban, ezért többször meglepett bennünket egy egy rajzzal, ami nagyon jól esett – meséli Dégi Fanni, az intézmény ápolónője.

Egyik nap megkérdezte kisfia osztályfőnökét, Poórné Bokor Hajnalkát, hogy a gyerekek rajzolnának-e valami szépet, hogy a COVID részlegeket ily módon is átjárja a szeretet.
– A legnagyobb meglepetésemre néhány napon belül kaptam 17 csodálatos rajzot. A gyerekek nagyon lelkesek voltak és gyönyörű alkotások készültek szivárvánnyal, zöldellő erdőkkel és mezőkkel, csicsergő madarakkal és díszes, színes falú kórházzal – teszi hozzá.

A kórház közleményében megírta, hogy a képek hamarosan kikerülnek a COVID ellátóhelyek szobáinak falaira, hogy önfeledt gyermeki vidámságot és reményt csempésszen a betegek és a dolgozók lelkébe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.