- hirdetés -

Nincs megállás, április 17-én este újabb mérkőzés várt az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdázóira, ezúttal hazai pályán az Eötvös-csarnokban. Az ellenfél a Csurgó csapata volt, az összecsapás küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott.

Németh László és Lele Ákos nélkül vágott neki a Csurgói KK csapata elleni szombat esti bajnoki mérkőzésének az Orosházi FKSE-Linamar. Ratko Djurkovic vezetőedző az Özmusul – Tóth – Bella – Ushal – Peshkov – Döme – Pásztor kezdőcsapatot küldte elsőként a pályára. A mérkőzés első gólját a vendégcsapat szerezte, Peshkov azonban gyorsan egyenlíteni tudott. Egy korai két perces kiállítás miatt ekkor a Csurgónak ment jobban a játék, majd Pásztor Máté szépítése után Döme Szabolcs percei következtek, a 8. percben 4-4, 2 perccel később pedig 6-6 állt az eredményjelzőn.

Küzdelmes, hajtós mérkőzés alakult ki, ahol az orosháziak a 12. percben a vezetést is megszerezték (7-6). Különösen Tóth Károly volt elemében, aki először megakadályozott egy vendégtámadást, majd szép gólpasszal hozta helyzetbe Döme Szabolcsot. Sikerült is ekkor tartania előnyét az OFKSE játékosainak (15 perc: 9-7), a kapus Özmusul pedig hétméterest is hárított. Jött is a csurgói időkérés a 20. percben, hiszen ekkor már 12-8-ra hízott az orosházi előny.

Jól, szervezetten játszott az első játékrész végén is a hazai csapat, pedig voltak percek, amikor kettős emberhátrányt kellett kivédekezniük. Djurkovic mester is kikérte első idejét, előnyükből pedig sikerült is két gólt megtartaniuk, félidőre 15-13-mal vonulhattak a felek. Ezt követően azonban orosházi szempontból a mérkőzés legrosszabb időszaka kezdődött. A második játékrész eleje ugyanis csurgói gólokkal indult, melyre sokáig nem találtak választ, hiszen a vendégcsapat kapujában Pallag Péter is jól szállt be a mérkőzésbe. Kancel Ottó ráadásul megkapta harmadik kétperces kiállítását is, így számára véget ért a mérkőzés.

A tabella felsőházában tanyázó ellenfél így nemcsak ledolgozta hátrányát, de meg is fordította a találkozót, igaz, ellépni már nem tudtak, hiszen az orosházi időkérést követően végre megtört a jég. A csapatok ezt követően fej-fej mellett haladtak, Tóth Károly góljával 18-18, majd nem sokkal később 20-20 is volt az állás. A fiatal irányítón kívül Peshkov és Döme is elemében volt, igaz a másik oldalon is rendre érkeztek a válaszok, Krsmancic és a tapasztalt Borsos Tamás révén. Küzdelmes összecsapás alakult ki sok-sok kiállítással, néha véleményes játékvezetői ítéletekkel.

Az utolsó tíz percre 22-23-as csurgói vezetéssel fordulhattak a felek, az orosházi játékosok azonban nem adták fel, az 55. percben ráadásul még egy szép kínai figurát is sikerült gólra váltaniuk, ezzel 25-25 volt az állás. Az összecsapás végén azonban ismét megtalálta a rést az orosházi pajzson a vendégalakulat, ekkor pedig már olyan előnyre tettek szert, amit nem lehetett ledolgozni. Hiába játszott harcosan és a korábbi mérkőzéseihez képest sokkal eredményesebben az Orosházi FKSE-Linamar, sajnos ezúttal is pont nélkül maradt.

A végeredmény 27-29, folytatás április 21-én, szerdán a Veszprémi KKFT ellen.
– Sajnálom, hogy ezúttal sem jött össze a pontszerzés, hiszen ma este tényleg nagyon közel álltunk hozzá. Igazi háborút vívtunk, megvolt a játékosaimban a tűz, de a meccs végén sajnos néhányszor hibáztunk. Ilyen játékra lenne szükség a következő mérkőzéseken, mint amilyet ma mutattak a fiúk – értékelt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón Ratko Djurkovic.

OROSHÁZI FKSE-LINAMAR–CSURGÓI KK 27–29 (15–13)
Orosháza, zárt kapuk mögött. V:
 Rontó, Szanyi
OROSHÁZA: ÖZMUSUL – Pásztor M. 2, PESKOV 8, TÓTH K. 6, Bella 1, DÖME 5, Usal 3
Csere: Majdán (kapus), Sakic, Lászlai 2, Kancel
Edző: Ratko Djurkovics
CSURGÓ: Tatai – VASZICS 5, Krecic 2, Vasvári, BORSOS 6, A. Kovacevic 1, Hanusz 3
Csere: PALLAG (kapus), KRSZMANCSICS 8 (4), Szeitl E. 1, Gábor M. 1, Popovics, Kerkovits 2
Edző: Alem Toszkics
Kiállítások: 16, ill. 14 perc
Hétméteresek: –, ill. 5/4

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.