- hirdetés -

Végéhez közeledik a mintegy 420 millió forint uniós forrásból megvalósuló barnamezős beruházás Gyopároson. A közösségi tér kialakítását célzó fejlesztést a napokban 35 millió forint többlettámogatásban részesítette a kormány, a megnövelt támogatás mértéke így 455 millióra nőtt. 

A Gyopárosi út mellett, a volt határőr laktanya területének rehabilitációja, közösségi tér kialakítása valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A projekt 420 millió forint uniós forrás mellett most további 35 millió forint többlettámogatásban részesült. Orosháza testülete két alkalommal is döntött arról, önerővel támogatja a projekt megvalósulását, azzal a feltétellel, hogy azt többlettámogatás formájában visszaigénylik. Ez történt most meg, március végén a kormányzati döntés következtében a teljes igényelt összeget megkapta a város. 

A barnamezős beruházás keretében kiépült egy közösségi tér, ami szabadtéri színpadnak, kávézónak, vizesbloknak és elárusító mobil pavilonoknak ad helyet. Megépültek a szükséges járdák, parkolók – köztük akadálymentesek is –, az energiatakarékosságot és fenntarthatóságot szolgálja a LED térvilágítás.

A projekt fizikai megvalósítása 100%-os készültségű, jelenleg az átadás előkészítése, valamint a záráshoz kapcsolódó feladatok zajlanak.
A beruházás elsősorban a helyi lakosság igényeit kielégítő közösségi tér kialakítására irányul. A terület szakaszos rehabilitációja és a település életébe való bekapcsolása régi tervünk, ezt szolgálja ez a mostani fejlesztés is, amit hamarosan birtokba vehetnek az orosháziak – fogalmazott Dávid Zoltán. A polgármester hozzátette, a városrészen a közeljövőben újabb, turisztikai célú fejlesztés kezdődik el. 

Kiemelt kép forrás: Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.