- hirdetés -

Mik azok a dátumok vagy határidők, amikre oda kell figyelniük a diákoknak áprilisban?

A tavaszi szünet után a tanítás április 7-én folytatódik. A szünet után másfél hétig még online folytatódik az oktatás, de a korábban megjelent kormányrendelet szerint április 19-től már nyithatnak az iskolák és az óvodák is. Április 9-én egészíti ki a középiskolába jelentkezettek listáját az Oktatási Hivatal a módosító tanulói adatlapok alapján.

Április 15-16. az általános iskolákba való beiratkozás időpontja. A menetrenddel kapcsolatban az óvodák és az általános iskolák készítenek majd beosztást.

– Minden gyermek abban az évben, melynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti tankötelessé válik. A tankötelezettség teljesítése a tanév első tanítási napján kezdődik – így aki eléri ezt a kort, automatikusan iskolaérett lesz. A beiratkozáshoz természetesen kötelező bemutatni a gyermek személyi azonosító és lakcím igazolványát.

Ha a járványhelyzet keresztülhúzza a számításokat és nem lesz személyes beiratkozás és az adategyeztetésre semmilyen formában nem nyílik lehetőség, a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok bemutatására a 2021/2022-es tanév kezdetekor személyesen is lehet majd lehetőség a körzetes iskolákban – olvasható az eduline.hu oldalon.

Április 19-23. között zajlik majd országszerte a Fenntarthatósági Témahét, 23-án emellett az Oktatási Hivatal kialakítja a végeredményt az igazgatói döntések és a tanulói adatlapok egyeztetése alapján és elküldi azt a középiskoláknak.

Április utolsó napja az oktatási rendszer több területén is fontos lesz, ugyanis a középiskolás végzősöknek ekkor lesz az utolsó tanítási napjuk, de a középiskolákba jelentkezőknek is érdemes feljegyezniük ezt a dátumot, hiszen ekkor derül ki, hogy felvették-e őket a választott iskolákba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.