- hirdetés -

Az idény eddigi legnehezebb feladata előtt állnak az orosházi női kézilabdázók. A második helyezett Eger együttesét fogadják Herbert Gáborék.

Egy héttel ezelőtt még ha gyengébb játékkal is, de győzni tudott Kecskeméten az OXXO Energy Orosházi NKC, amivel továbbra is őrzi veretlenségét a női kézilabdacsapat.

Szombaton a második helyért küzdő Eszterházy SC gárdája látogat az Eötvös-csarnokba. Az ősszel az egriek ellen vívta az első mérkőzést az ONKC, akkor 45 percen keresztül jól tartotta a lépést az Orosháza, de a koronavírus-járvány miatt megfogyatkozott csapatot felőrölte a jó erőkből álló hazai alakulat.

Idehaza is bravúrra lenne szükség a győzelemhez, de az orosháziak bebizonyították, hogy az esélyesebbek ellen is képesek jó teljesítményre vagy akár a két pont megszerzésére. Ilyen volt a Kispest elleni összecsapás is.

– Az én értékrendemben az egyik legjobb kézilabdát játszó csapat érkezik hozzánk a hétvégén. Nagyon bízom benne, hogy a múlt heti gyengébb játék után az Eger ellen tudunk javulni. Ebben az esetben nem tartom elképzelhetetlennek a pontszerzést, de nagy bravúr kell hozzá – fogalmazott Herbert Gábor, az orosháziak mestere.

Egyik gárda sem szenvedett vereséget még a tavaszi időszakban, március 27-én 18 órakor kiderül, hogy melyik csapat őrizheti meg veretlenségét. A találkozót az Orosházi Női Kézilabda Club Facebook-oldalán élőben követhetik a szurkolók, de jövő hétfőn az Orosházi Városi Televízióban is megnézhetik majd az ismétlést.

A kiemelt kép archív. Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.