- hirdetés -

Negyven perc jó játék kevés volt az orosházi győzelemhez a listavezető Eger otthonában.

Eszterházy SC – OXXO Energy Orosházi NKC 31-22 (14-15)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Eger, 130 néző.
Vezette: Maródi István Márk, Novák Péter.
Orosháza:

Cseh – Antal 4, Tóth S. 1, Márczy 7, Mikula 1, Kenyeres 2, Bíró. Cserék: Gedó (kapus), Moharos, Magó, Nemes 1, Szabó D., Maláti 4, Papp E. 2. Vezetőedző: Herbert Gábor.
Eger legjobb góllövői: Bató 6, Bernát 6, Szecsődi 5.
Kiállítások: 6 perc, illetve 10 perc. Hétméteresek: 4/3, illetve 4/3.

Extra motiváltan és játékra éhesen utazott Egerbe a csapat, ami az első perctől kezdve a pályán is megmutatkozott. Ugyan 1-0-nál a hazai együttes szerezte meg a vezetést, de ezután az orosháziak akarata érvényesült. Határozott védekezéssel és a kapuban Cseh Roberta kimagasló teljesítményével teljesen elbizonytalanították a vendégek az egrieket. Tíz perc elteltével 2-6-nál négygólos előnyt birtokolt az OXXO Energy Orosházi NKC.

Zsadányi Sándor ekkor időt kért, amely megtörte kissé a Békés megyeiek lendületét, egy gólra felzárkóztak a vendéglátók, de ismét megrázták magunkat és újból elhúztak négy találattal. A szünet előtt újra ledolgozta hátrányát a hazai csapat, de a játékrész végén Márczy Tekla góljával 14-15-ös vezetéssel vonultak az öltözőbe.

A szünet után nem tudták ott folytatni ahol abbahagyták, pillanatok alatt megfordult a játék képe. Pontatlanul támadtak, az addigi jó védekezést sem tudták tartani, így a 38. percben már 20-17 állt az egri eredményjelzőn. Ekkor kért időt Herbert Gábor is, ám az egyperces pihenő sem javított a helyzeten, a különbség egyre nőtt. Tovább nehezítette az ONKC dolgát, hogy Tóth Sára a 41. percben megkapta a harmadik kétperces büntetését, így piros lappal kiszállt a meccsből. Néhány perccel később Kenyeres Barbarát is elveszítették. Az átlövőnek úgy eltalálta egy ütés az arcát, hogy kiugrott az állkapcsa.

Ekkor már jelentős, hétgólos volt a hátrányuk, egyre inkább kiütközött a meccshiány és az ebből adódó erőnléti problémák is. Cseh Roberta bravúrjait támadásban nem tudták kihasználni, a különbség végül kilencgólosra duzzadt. A találkozó 31-22-es hazai győzelemmel ért véget.

Mestermérleg

Herbert Gábor: A csapatom az első félidőben extrát játszott. Nagyon fegyelmezettek voltunk főként védekezésben, Cseh Roberta pedig nagyon sokat hozzátett, hogy a félidőben vezessünk. Sajnos az öltözőből nem túl jól jöttünk ki, az Eger hamar fordított és ezután futottunk az eredmény után. Bízom benne, hogy fel tudjuk majd venni a ritmust és biztos, hogy eredményesebbek leszünk. A játékkal összességében 40 percen keresztül nem lehetek elégedetlen.

Antal Jenifer, csapatkapitány: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Jól védekeztünk, olvastuk az Eger játékát és szinte minden támadásunk gólt eredményezett, a kapuban pedig Roberta extra teljesítményt nyújtott. A második félidőben sajnos nem sikerült ezt megismételnünk. Bízom benne, hogy jövő héten már sokkal jobbak leszünk és tovább tudjuk tartani a jó játékot. Ha mindenkiből így fel tudunk készülni, akkor kétségem sincs, hogy ez meglátszik majd az eredményen is.

Az NB I/B következő fordulójában a Pénzügyőrt fogadja zárt kapus mérkőzésen az OXXO Energy Orosházi NKC.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.