- hirdetés -

Két, az idei év során még nyeretlen csapat, az OFKSE és a Gyöngyös csapott össze szerda este az Eötvös-csarnokban. Mindkét gárda az első pontok megszerzésében reménykedett.

Orosházi FKSE-Linamar–HE-DO B. Braun Gyöngyös 24–29 (13–16)

Kézilabda NB I-es férfi mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. V.: Sándor, Szikszay.

Orosháza: Özmusul – PÁSZTOR M. 5, Tóth K. 1, Ushal 3, Kancel, SAKIC 7, Németh L. 2. Cs.: MAJDÁN (kapus), Bella 1, Lele 1 (1), Molnár G. 1, Lászlai 3, Arnóczki, Kiss A. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Gyöngyös: TÓTH M. – Urbán, MARKEZ 7 (5), VILOVSZKI 2, Ubornyák 3, HERCEG 7, Németh T. 3. Cs.: Merkovszki (kapus), HEGEDŰS M. 5, Gerdán, Gábori 1, Gráf 1, Papp B. Vezetőedző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 12+Kancel a 45. percben kizárva, ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 6/5.

Két kezdő játékosát, a beálló Döme Szabolcsot és a kézközépcsont töréssel bajlódó jobb átlövő Peskovot is nélkülöznie kellett a vendéglátó orosházi csapatnak. A tabella kilencedik helyén álló Gyöngyös még velük együtt is nagy falat lett volna.

Egy-egy elhibázott támadással kezdődött a mérkőzés. Mindkét alakulat nagy hangsúlyt helyezett a védekezésre. A vendégek, hosszú támadásaik végén az első hét percben három hetest is kiharcoltak. Ezzel együtt is fej-fej mellett haladtak a csapatok az elején. A vendégek vezettek, a hazaiak egyenlítettek. Orosházi részről több hiba csúszott a támadásokba, mint a másik oldalon. A 12. percben, 4-7-es állásnál kért időt először Djurkovic mester. Rövid időre hét a hat ellen küldte támadásba tanítványait, akik fokozatosan el is kezdték ledolgozni a hátrányt. A 20. percben már csak egy volt közte, aztán ismét jöttek a hibák. Különösen a vendégek két légiósával, Markezzel és Herceggel nem bírtak a hazai védők.

Mirko Herceg (44) hét gólig jutott (Fotó: Horváth Bence)

A hosszú támadások végén valamelyikük mindig betalált. (A 26. percig megszerzett 14 vendég gólból 12-t ők ketten szereztek) A szünetre háromgólos gyöngyösi előnynél mehettek a csapatok.

Az orosházi szimpatizánsok bíztak a jobb folytatásban, hisz a két csapat játéka közt nem látszott a táblázaton meglevő különbség. Nem indult jól hazai szempontból a második játékrész. Hamar emberhátrányba kerültek, amit a Gyöngyös alaposan ki is használt. Az első 5 percet 4-1-re hozták le. A hazai zöld-sárgák ismét futhattak az eredmény után. Továbbra is a támadások befejezésénél hibáztak Tóth Karcsiék. Sok előkészítetlenül ellőtt labda, kihagyott ziccer jellemezte az OFKSE játékát. A nagy nehezen megszerzett labdákból sem tudtak gólt érően indulni. A 45. percben ráadásul a védelem is elvesztette egyik oszlopát. Kancel Ottó harmadik két perce már piros lapot ért. Szívósan küzdött a csapat. A legnagyobb – hétgólos – különbséget többször is sikerült négyre faragni, de ennél közelebb nem sikerült kerülni az egyre magabiztosabb gyöngyösiekhez. Végül ötgólos sikernek örülhettek Konkoly Csaba tanítványai.

Pásztor Máté (középen)jó játéka is kevés volt a hazai győzelemhez (Fotó: Horváth Bence)

Hiába az akarat, a küzdeni tudás, ha a befejezések nem sikerülnek. Sok ítéletet is kapott a hazai csapat – elég ha rápillantunk a kiállítások és a hetesek arányára – ráadásul ezek mindig akkor jöttek, amikor zárkózóban voltak Leléék. Az orosházi szurkolóknak továbbra is várniuk kell a bravúrpontokra és az első idei győzelemre.

Ratko Djurkovic: – Úgy gondoltuk, hogy végre lehetőségünk lesz a pontszerzésre, de a Gyöngyös egy nagyon jó csapat, több gólerős játékossal rendelkezik. A csapatomnak gratulálok! Mindent megpróbált, de most csak ennyire futotta.

Konkoly Csaba: – Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, éreztük, hogy most jön el a lehetőség arra, hogy átlépjük a saját árnyékunkat. A csapatunk végre megmutatta azt az erejét, ami mindig is jellemzett bennünket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.