- hirdetés -

Pusztai Zsolt, ismertebb becenevén Csirke vérbeli szurkoló. Az orosházi férfi-, illetve női kézilabdacsapat vezérdrukkerét nem csak a városban, hanem szerte az országban ismerik. A járvány miatt már egy éve nem lehet ott a lelátón.

Két évvel ezelőtt mi is írtunk Csirkéről, a korábbi cikkünből is kiderül, hogy nagyon kevés orosházi mérkőzést rendeznek a lelkes vezérszurkoló nélkül. A koronavírus-járvány miatt most már lassan egy éve kényszerből nem lehet ott kedvenc csapatai az orosházi férfi-, illetve női kézilabdázók meccsein.

– Nagyon rossz szurkolás nélkül, szeretnék már végre újra a lelátón lenni. Ez a csapatoknak sem jó, hiszen nagyon sokat számít a jelenlétünk. Egy-egy fontosabb meccsnél a hazai pálya előnye, az általunk teremtett hangulat segíthet, akár a mérkőzésre is kihatással lehet – mondja Csirke.

Archív fotó

Nem csak Orosházán ismerik a nevét, bármerre megy az országban barátsággal és szeretettel fogadják más csapatok drukkerei, játékosai és edzői is. Feltűnt már a MOL-Pick Szeged Bajnokok Ligája-találkozóin is, de a magyar férfi vízilabda válogatottnak is szurkolt már. Ezek a túrák is nagyon hiányoznak már neki.

– Mióta nem lehetnek nézők az ONKC meccsein én kezelem az eredményjelzőt, legalább így ott vagyok a csarnokban. Bízok benne, hogy mihamarabb a lelátón is ott lehetünk, újra üthetem a dobot, és kiabálhatom, hogy “Hajrá Orosháza!” – teszi hozzá reménykedve.

Fotó: Horváth Bence

Elmondta azt is, hogy ő már megkapta a koronavírus elleni vakcinát és javasolja mindenkinek, hogy regisztráljon az oltásra. Bízik benne, hogy akit beoltottak az felülhet a nézőtérre, de amíg zárt kapuk mögött zajlanak a mérkőzések, a lelkes vezérszurkoló a felszabadult idejét addig is horgászattal tölti el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.