- hirdetés -

A járvány és a vele kapcsolatos intézkedések szorítását mentálisan egyre nehezebben viseljük. Ezeken a rossz hangulatú napokon segíthet egy-egy jó nevetés, vagy – ha majd lehet – egy vidám rendezvény.

Nagy László, foglalkozását tekintve – most épp a rendeletek által tétlenségre kényszerített – masszőr. Ő volt a tavalyi, méltán elhíresült, első Gyopárosi Nemfutás Napja megálmodója és megrendezője.

– Világ életemben erősportokat műveltem, nagydarab, erős fiú vagyok. Az utóbbi időben világszerte reneszánszát éli a futás, ami valljuk meg, nem az én sportom. A futóversenyek nagy tömegeket vonzanak, nagy nyilvánosságot kapnak. Úgy gondoltam azok részére is kellene egy jó hangulatú rendezvényt létre hozni, akik nem futnak. Persze ebbe egy félmaréknyi humor is szorult, így jött létre a tavalyi Nemfutás Napja. Nagyon sokan nem hitték el, hogy valóban megcsináljuk, azt hitték puszta lájkvadászat. Özön levelet, üzenetet kaptam utána. Eredetileg is hagyományteremtőnek szántuk a rendezvényt, ezek után pedig úgy érzem kötelező megcsinálni idén is – kezdi a gyökereknél a beszélgetést Nagy László.

Az ötletgazda. A masszázságy üres, de a mosoly ott van (Fotó: CSJ)

Aki ismeri Lacit, tudja, hogy az életében, mindennapjaiban is nagy szerepet tölt be a humor, a vidámság. Azt mondja, hogy a rá jellemző fanyar humor sok nehézségen átsegítette már.

– Középiskolai tanulmányaim egyik legnagyobb gondolata – Berki Sándor tanár úr örök érvényűje – szerint élek. „Ahhoz, hogy másokon tudjunk jóízűt röhögni, hagynunk kell, hogy néha rajtunk is röhögjenek”. Ha úgy látom, hogy egy rendes nevetést ki lehet csikarni egy társaságból, habozás nélkül magamból is bohócot csinálok. Ebben a mostani helyzetben, amikor nem dolgozhatok, sem itthon, sem a szállodában, tétlenségre vagyok kárhoztatva, nagyon kell a humor segítségnek – mondja.

A második Nemfutás Napja szervezése elkezdődött. Fix időpont, a bizonytalan helyzet miatt még nincs kitűzve, de Laci nem aggódik.

„Ezerrel a cél felé”! Megfeszített verseny folyt az első Nemfutás napon (Fotó: Nagy László)

– Mi folyamatosan edzésben tartjuk magunkat és nem futunk. Céltudatosan, odafigyeléssel, kellő határozottsággal nem teszünk egy gyorsabb lépést sem, ezért úgy gondolom, amint a törvényhozó engedi rövid határidőn belül kiírhatjuk ezt a megmérettetést, mert folyamatosan formában vagyunk – fejti ki az ötletgazda.

Lesz tehát újra Nemfutás Napja, sőt a télen a komlósi Száraz ér átúszását (kb. 30 cm) is megszervezik. Hogy a hegymagasságú hullámok ne okozzanak gondot – decemberben, amikor be van fagyva.

A nagy horderejű sporteseményről természetesen mi is beszámolunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.