- hirdetés -

Az OFKSE felnőtt csapatának jelenlegi helyzetében rendkívül fontos rangadó várt a fiúkra vasárnap este az Eger együttese ellen.

Mindkét csapat játékosai nagyon készültek a találkozóra és a győzni akarással sem volt baj. Sajnos megint nem sikerült.

Orosházi FKSE-Linamar–SBS-Eger 21–24 (13–13)

Kézilabda NB I.-es férfi mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. V.: Bócz Wiedemann.

Orosháza: Özmusul – Kiss A. 3, Pásztor M. 1, Tóth K. 3, Ushal 4, Lele 3, Németh L. 4. Cs.: Majdán (kapus), Kancel, Döme 3, Bella, Sakic. Vezetőedző: Ratko Djurkovics.

Eger: Balogh T. – Tóth R. 2, Rédei 1, Machác 3, Kiss G., SCHMID 5, Holdosi 1. Cs.: Kovács M. 1, Lezák 4 (2), Száva 1, Szuharev 3, Bernatonis 3. Vezetőedző: Tóth Edmond. Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/2.

Gyors gólváltással kezdődött a találkozó. A kezdő lökést Lele Ákos gólja jelentette, de gyorsan érkezett rá az egri válasz. A hazaiak magasságbeli fölényét a vendégek gyorsasággal igyekeztek pótolni és többnyire sikerrel is tették ezt. Támadásaik gyorsak, pörgősek voltak, védekezésben pedig sok lábmunkával vették fel a harcot. Az ötödik percben még hazai vezetés állt a táblán, de Kancel Ottó kiállítását kihasználva, a tizedik percben már 6-4-es vendég vezetést regisztrálhattunk. Támadásban sokat hibáztak a hazai zöld-sárgák. Több gyenge lövés és eladott labda borzolta a kedélyeket az orosházi sikerért szorítók körében. Ösmusul kapus védéseinek köszönhetően nem tudott csak jelentősebb előnyt szerezni az Eger. A fiatal veszprémi játékos, Szuharev beállásával veszélyesebbek is lettek a vendég támadások. Az Orosháza nem adta fel és a 21. percre mínusz háromról kiegyenlített. A szünetre is döntetlennél mentek a csapatok.

Lele Ákos (szemben) sokszor volt akcióban (Fotó: Horváth Bence)

Egy-egy kihagyott helyzettel kezdődött a második félidő, melyre inkább a küzdelem volt jellemző, mint a szép játék. Elöl tétovák voltak a hazai támadások, sokszor tették naggyá az egyébként is jól védő Balogh Tibort a hazai lövők. A labdaeladásból sem lett kevesebb, ennek ellenére a félidő közepéig fej-fej mellett haladt a két csapat. Ekkor megemberelték magukat Ratko Djurkovic tanítványai és két gyors Ushal góllal kettővel elléptek ellenfelüktől(47.p. 19-17). Az egri edző – Tóth Edmond – rögtön időt kért, utána pedig a manapság egyre gyakrabban alkalmazott, 7 a 6 elleni játékot vetette be. Bejött a számítása. Az 52. percben már egyenlő állást mutatott az eredményjelző. A hajrában a hazai támadók négy ziccert is elhibáztak, az egyre lelkesebb vendégek pedig góllal büntették a hibákat. A jobb végjátéknak köszönhetően vihették el a két pontot.

Az egri kapus, Balogh Tibor sok ziccert hárított (Fotó: Horváth Bence)

Ratko Djurkovic: – Mindkét csapat nagyon akarta a győzelmet, tizenkét perccel a vége előtt még két góllal vezettünk, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Sajnálom, mert nagyon fontos meccs volt, így még nehezebb lesz a bennmaradás.

Tóth Edmond: – Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz, de jó formában érzem a csapatomat. A mi kapusunk ma sokkal jobb volt, ez hozta a különbséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.