- hirdetés -

Az OFKSE kiesés elől menekülő felnőtt együttese hétközi bajnoki fordulón fogadta a Balatonfüred együttesét. A papírforma nem jósolt hazai sikert.

Nem volt egyszerű a feladata az orosházi kézilabdázóknak, hisz az ellenfél az utóbbi években rendszerint a dobogón, vagy közvetlenül annak közelében tanyázó Balatonfüredi KSE együttese volt a szerda esti mérkőzésen. A három meghatározó játékosát (Lele, Németh, Bella) nélkülöző OFKSE nem is tudott csodát tenni ezen az estén.

Hosszú idő után nézők előtt játszhattak a csapatok

Orosházi FKSE-Linamar–Balatonfüredi KSE 22–35 (8–17)

NB I-es férfi mérkőzés. Orosháza, 200 néző. V.: Bujdosó, Horváth V. Orosháza: Özmusul – Pásztor M., Peskov 4, Tóth K. 4, Döme 3, Sakic 1, Ushal 4. Cs.: Majdán, Lászlai 4, Kancel, Szabó M., Kiss A. 2, Andrikó, Arnóczki, Csányi. Vezetőedző: Ratko Djurkovics. Balatonfüred: Andó – Rodríguez 2, Kemény 4, Topic 6, Szűcs B. 2, Szöllősi B. 6 (2), Bóka 2. Cs.: Bősz (kapus), Pulay 5 (1), Kőhegyi 2, Draskovics 4, Brandt 1, Ág, Szmetán 1. Vezetőedző: György László. Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/0, ill. 3/3.

Füredi góllal kezdődött a találkozó. Két beállós játékkal próbálkozott a hazai csapat, de két támadásból két technikai hibát könyvelhettek csak el. A vendégek hosszú támadásokat vezettek, nem egyszer passzívig játszottak, de rendre góllal fejezték be akcióikat. Már a félidő elején hárommal elléptek. 7-4-nél hosszú percekre „befagyott” az eredmény, majd egy újabb vendég találat után Ratko Djurkovic kért időt és próbálta harcra tüzelni fiait. Szavai nem hullottak termékeny talajra, mert a folytatásban két vendég találatra jutott egy-egy hazai.

A válogatott Bóka a légtér ura

Lassan, de biztosan nyílt az olló. A hazai zöld-sárgák megpróbálkoztak a hét a hat elleni játékkal is, de két üreskapus Topic gól lett csak belőle. A füredi védelem tengelyét alkotó Kemény-Topic- Szűcs Bence hármason nehezen verekedték át magukat a hazai támadók, sokszor láttunk tanácstalanságot Peskovék arcán. Volt néhány „érdekes” játékvezetői ítélet is, de nem ezen múlt, hogy kilencgólos vendég vezetésnél mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő egy-egy elhibázott támadással kezdődött, aztán a válogatott Topic és Kiss Axel révén gyors gólváltás következett. A vendégek kapujában Andó Arián kisebb parádét mutatott be a második félidő elején. Ennek is köszönhetően a 33. percre kialakult a közte tíz. Ismét hiába kért időt a hazaiak mestere a 35. percben. Mintha a játékosok sem hittek volna már a feltámadásban.

A Kemény, Topic, Szűcs védekező trióval gyakran meggyűlt a hazai támadók baja

Magabiztos előnye tudatában a Füred nyugodtan, felszabadultan játszott és csak arra ügyelt, hogy vendéglátóik ne kerüljenek a bűvös tízen belülre. Ratko Djurkovic játéklehetőséget adott a fiatal orosházi játékosoknak is, akik ha nem is rendeztek gólfesztivált, de jól szálltak be a meccsbe. Fel-fel jött az orosházi csapat mínusz tízig, de ennél közelebb már nem jutottak. A hajrában a vendég cseresor is elegendő volt ahhoz, hogy kialakítsa a tizenhárom gólos győzelmet.

A vendégek igazolták, hogy miért is állnak közvetlenül a dobogósok mögött, fiatal együttesük egy pillanatra sem hagyott kétséget afelől, hogy jobb csapat, a most már valóban roppant nehéz helyzetbe sodródó Orosházánál.

Ratko Djurkovic: – Minőségi csapattól szenvedtünk vereséget.

György László: – Nem számítottunk ilyen nagy különbségű győzelemre. Fegyelmezettek voltunk védekezésben és támadásban is. Több jó egyéni teljesítményt is nyújtottunk. Lépésről-lépésre haladunk a céljaink elérése felé.

Fotók és kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.