- hirdetés -

Március 8-tól, hétfőtől, a harmadik járványhullám elleni védekezés részeként csak az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak, a drogériák és a benzinkutak maradhatnak nyitva. Később azt is bejelentették, hogy a bankfiókok, a dohányboltok, és a kertészeti, valamint barkácsáruházak is fogadhatnak ügyfeleket. Emellett hétfőn, nőnapon még a virágboltok is nyitva tarthatnak. Két érintett vállalkozást kerestünk meg Orosházán.

Polyák János, az orosházi Vasex Barkácsáruház ügyvezetője szerint a bezárás mind kommunikációs, mint szervezési szempontból nagyon nehéz
helyzetet jelentett volna, sokan keresték őket, amikor még nem lehetett tudni, hogy be kell-e zárniuk. Azóta kiderült, hogy nem kell erre készülniük, így normál munkarendben szeretnék folytatni a tevékenységüket. Bár a járványidőszak anyagilag is megterheli a családokat, az ügyvezető azt mondja, az emberek a otthonaik karbantartására továbbra is költenek, és a következő két hétben is az az ésszerű, ha a barkácsüzletek nyitva lehetnek.

Polyák János szerint ésszerű döntés, hogy a lezárások alatt a barkácsüzletek nyitva tarthatnak, hiszen karbantartásra ilyenkor is szükség lehet (Fotó: Horváth Bence)

– Hiszen ha valakinek a csap valakinek elromlik, március 22-ig nem folyhat a víz, és sorolhatnám ezeket a banális eseteket, de nyilvánvalóan rávilágít arra, hogy az embereknek a mindennapi életükhöz, még ha ez otthon zajlik is, szükségük van a hibaelhárításhoz szükséges eszközökre – mondja Polyák János.

Velez Karola nyolc hónapja nyitotta meg virágüzletét Orosházán. Nagyon megrémült csütörtökön, amikor még azt hitte, hogy már hétfőtől zárva kell tartania. Azóta már tudja, hogy aznap még kinyithat. Nagyon készülnek a nőnapi forgalomra, a Karola Virágüzlet tulajdonosa abban bízik, hogy ez lehet az első olyan időszak, amikor az átlagosnál jóval több virágot adhatnak el, hiszen, ellentétben a Valentin nappal, amely a szerelemről szól, nőnapra egy-egy férfi több hölgyismerősét is meglepheti.

Nagyon készülnek a nőnapi forgalomra (Fotó: Horváth Bence)

– Budapesten és Szegeden is csütörtökön van a nagybani virágpiac, mire tegnap bejelentették a döntéseket, már mindenki bevásárolt a hétvégére, mondja Velez Karola, emiatt örül, hogy legalább még nőnapon nyitva lehetnek, persze azt azt követő időszak miatt, amíg zárva kell lenniük, ő is aggódik.

– Biztos, hogy nagy forgalmat bonyolítanánk, de most belátónak kell lennünk, bízunk benne hogy a kedves vásárlók is kitartanak mellettünk – bizakodik az orosházi vállalkozó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.