- hirdetés -

Munkagépekkel dolgozik a Városüzemeltetési Zrt. Huba és Könd utca kereszteződésében. A csapadékvízelvezető-csatorna dugult el, ezt hárítják el a szakemberek.

Már tavaly kamerákkal mérték fel az orosházi csatornahálózat állapotát szakemberek és olyan pontokat találtak, ami problémát okoz a csapadékvíz elvezetésében.

Ezzel párhuzamosan, ahogy arról már korábban mi is beszámoltunk az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. (VÜRT) folyamatosan ellenőrzi városban található több mint hatszáz darab aknafedő lap állapotát. Ennek során is találtak olyan gócpontokat a szakemberek, ami gondot jelenthet.

Ilyen a Könd és Huba utcák kereszteződése is, ahol az utóbbi időszakban megállt egy-egy nagyobb eső után a víz.

– A hálózatban törést találtunk, illetve egy fa gyökérzete is bejutott a rendszerbe. Ezért most itt a Könd utcán a járdát felbontjuk és elhárítjuk a dugulást, majd nagy nyomású mosóval kitisztítjuk a rendszert – tájékoztatta az OrosCafét Benkő Ferenc, a VÜRT vezérigazgatója.

Benkő Ferenc szerint két három nap múlva végeznek a munkálatokkal (Fotó: Horváth Bence)

A terv szerint a március 4-én reggel kezdődő munkálatok két három napot vesznek igénybe. A feladatok része a helyszínen található fa kivágása is, illetve a felbontott járdaszakasz teljes felújítását is elvégzik a Városüzemeltetési Zrt. munkatársai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.