- hirdetés -

Alkotói felhívást tett közzé a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközponttal közösen az orosházi születésű énekes, Bakos Bettina és együttese a 85 éve, április 2-án született és tavaly februárban elhunyt Csukás István személyének, alkotásainak, életművének tiszteletére – ezúttal felnőtteknek.

Az ismert mesék, gyerekregények és gyerekfilmek mellett Csukás több, mint ötszáz felnőtt verset is írt. Ebből az egyiket egy fiatalon írt önarckép verset foglalt zenébe most a Bettika Duó, melynek címe: Egy fényképre. A költő születésének évfordulójakor a Lóvasúttal közösen egy klip premiert szeretnének majd tartani, melyet rajzokból és más, gyurmával, bábbal vagy mondjuk hímzéssel készült alkotásokból állítanának össze.

– Mutassuk meg a világnak, mit tud a CS-generáció, hogy milyen kreatív felnőttekké váltak Csukás István gyermekei – olvasható a felhívásban.

A dal meghallgatása által, valamint Csukás Istvánról, karaktereiről meséiről, verseiről meglévő gondolatoktól, emlékektől inspirált alkotásokat március 22-ig lehet elküldeni jó minőségű fekvő fotón az info@lovasut.hu email címre. Ebben arra kérnek mindenkit, hogy egyetértés esetén tüntesse fel, hogy hozzájárul a műve felhasználásához a klipben és a neve nyilvánosan is feltüntethető legyen az alkotók között.

A klip premierje április 2-án, Csukás István születésnapján, a Lóvasút, valamint a #bettikamusic Facebook- és Youtube-csatornáin lesz egy emlékezős, alakfelidézős élő-nosztalgiázós, anekdotázós műsor keretében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.