- hirdetés -

A szakmai zsűri az orosházi születésű Bettikát és formációját találta legkiemelkedőbbnek az idei Jazz Showcase-en.

Január 24-én lépett a Müpa színpadára a Bettika Quintet, koncertjüket azonban virtuálisan láthatta a nagyérdemű. Mint korábban megírtuk, a formáció is meghívást kapott az idén 14. alaklommal megrendezett Jazz Showcase-re, ahol egy olyan nemzetközi zsűri előtt kellett bizonyítaniuk, akik mindegyike meghatározó szerepet tölt be a szakmában. A megmérettetésen Bettikáék mellett tették le voksukat.

– Izgatottan hallgattuk itthonról Zolival, a zenekar gitárosával és zeneszerzőjével minden zenekar koncertjét. Így is nagyon tanulságos volt látni és hallani, hogy ki milyen koncepciókkal és megoldásokkal érkezett a Jazz Showcase-re. Minden zenekarban igazán tehetséges zenészek muzsikáltak és kiforrott hangszerelésekkel érkeztek. Amíg tartott a közönségszavazás jól esett látni, hogy a családom is mindenkit szavazásra buzdít, illetve sok barátunk is letette a voksukat mellettünk. Ezúttal is nagyon köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott! Izgatottan vártuk az eredményhirdetést, ami most elég rendhagyó módon történt. A képernyő egyik sarkában lehetett olvasni, hogy melyik zenekar milyen díjat és koncert meghívást kapott – kezdte a beszélgetést Bettika.

Olyan gyorsan történt minden, hogy először fel sem fogta, hogy ők nyerték el a zsűri szakmai díját.
– Megszólalt a koncertünkből egy részlet, és annyira gyorsan következett a következő zenekar videója, hogy fel se tudtam fogni a nagy hírt, hogy nekünk sikerült elnyerni az idei Jazz Showcase zsűrijének szakmai díját és egyúttal egy fellépési lehetőséget a Müpa 2021/22-es évadában. Utána rögtön bejelentkeztünk a zenekar tagjaival egy videóhívásban, és tanácskoztunk, hogy tényleg jól láttuk-e. De persze sejtettük, hogy igen, és még óvatosan, de osztoztunk egymás örömében. Néhány óra múlva már az interneten is olvashattuk, hogy igaz a hír – nyilatkozta boldogan a Bettika.

Elmondta, nagyon örül az elismerésnek, boldog, hogy ennyien támogatták a zenekart és reméli, minél hamarabb Orosházán is színpadra léphetnek.
– Nagyon hálás vagyok a zenekar tagjainak, hogy ilyen lelkesek és bátrak, hogy együtt mertünk egy olyan színfoltot vinni a Jazz Showcase színpadára ami nem a megszokott. Azóta már sikerült egy-egy zsűritaggal felvenni a kapcsolatot, és még tartalmasabban kifejtették véleményüket és további szakmai tanácsokkal láttak el minket. Az eredmény lelket öntött belém és megerősített abban, hogy jó úton járunk. Nagyon köszönöm mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy ez megvalósulhasson! Remélem az orosházi közönséggel is hamarosan találkozunk – zárta a beszélgetést.

Kiemelt kép: Hirling Bálint / Müpa

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.