- hirdetés -

Az országgyűlés tegnap egy újabb ügyben kérte Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését. Az országgyűlési képviselő mindenben együttműködik a hatóságokkal.

Egyetlen egy bűnöző 4 évvel ezelőtti vallomására alapozva adták ki a mentelmi jogomat, mely vallomásával ez a szélhámos mentesült a korábban elkövetett bűncselekményeinek felelőssége alól – írta közleményében Dél-Békés országgyűlési képviselője, melyet mentelmi jogának felfüggesztése után adott ki.

Kérte, hogy részt vehessen a bizottsági ülésen, hogy megvédhesse magát, de a február 22-én esedékes meghívót késve kapta meg. A Mentelmi Bizottságnak írt levele ezen a linken elolvasható.

– Nem követtem el semmilyen bűncselekményt és ahogy eddig is tettem, ezután is mindenben együttműködök a hatóságokkal annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság – zárta Simonka György.

A Központi Nyomozó Főügyészség 33 vádlott ellen 2019. augusztus 21-én emelt vádat a Fővárosi Törvényszéken. A gyanú szerint miután Simonka György tudomást szerzett a büntetőeljárás megindításáról, pénzért azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, illetve hogy az egyik tanú előre megbeszélt tartalmú vallomást tegyen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.