- hirdetés -

Már gyermekkora óta a horgászat teszi ki ifj. Mellis Csaba szabadidejét. Az orosházi fiatalember az online oktatásban is megtalálta a pozitívumot, hiszen így a tanulást össze tudta kötni kedvenc elfoglaltságával. Legutóbb, a Lőkösházi Kavicsbánya tónál számos szép fogással büszkélkedhetett.

– A horgászat jóformán egész életemben végigkísért, még négy éves koromban az édesapámmal kezdtem el pecázni, ő mutatta be nekem ezt a csodálatos sportot. Neki köszönhetek mindent, nélküle sehol se tartanék. Az első tapasztalataim változatosak voltak, eleinte a helyi homokbányánál kezdtem el a horgászatot, ez a tó adta meg azt a bizonyos kezdőlöketet, melynek köszönhetően kialakult a rajongásom – idézte fel a kezdeteket.

Csaba azon kevesek közé tartozott, akik ha nem is minden téren, de találtak pozitívumot az online oktatás bevezetésében, hiszen ennek köszönhetően több időt tud szentelni szeretett sportágának. A Kossuth iskolában tanuló fiatalember normál esetben még hétvégén is ritkán jut el egy horgásztóhoz, a pandémia időszakában viszont neki nem okozott gondot a tanulás laptopról vagy telefonról.

– Részt vettem már egy 60 napos pecán, ami még a pandémia elején volt, melynek csúcsát egy szép, 27 kilogrammos ponty tartja. De természetesen emellett is sikerült számos kapitális halat kifognunk, például egy 25 kilogrammost. Nagyon büszke vagyok még emellett egy bizonyos júniusi pecára, amikor a nagyszénási tónál pecázva sikerült megdöntenem a tórekordot, egy 22 kilós példánnyal – mesélte nagyobb sikereit.

Az említett 60 napos horgászaton a Lőkösházi Kavicsbánya tó partjára utazott mentorával, Krisán Györggyel, ahol szintén gyönyörű halakat fogtak. Elmondta, erről a vízről azt kell tudni, hogy rengeteg 20 és 30 kilogramm feletti öreg ponty lakja, melyeket egyáltalán nem könnyű becsapni, emellett több tényező, mint például a rengeteg púp és törés, valamint a kristálytiszta víz is nehezítette a dolgukat.

A peca első felében szinte alig sikerült 20 kilogramm fölé menniük, de idővel megtört a jég. Annyira, hogy a túrát végül 26 darab 15+-os, 6 darab 20 kilogramm feletti és 3 darab 25 kilogramm feletti fogással zárták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.