- hirdetés -

Ítéletet hozott az Orosházi Járási Bíróság abban az ügyben, ahol egy férfi fegyvertartási engedély nélkül vásárolt lőfegyvereket. A vevő és az eladó is börtönbüntetést kapott.

Lőfegyverrel visszaélés miatt az Orosházi Járási Ügyészség vádirata alapján 1 év 2 hónap, illetve 1 év börtönbüntetésre ítélt az Orosházi Járásbíróság egy 36 éves büntetett előéletű Orosházán élő férfit és egy 50 éves büntetlen előéletű csorvási férfit.

A bíróság a kiszabott büntetések végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette, a lőfegyvert elkobozták és a két férfit a 350 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte.

A 36 éves férfi, aki fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett tavaly május 30-án megvásárolta a másik férfi engedéllyel tartott forgótáras pisztolyát és az ahhoz tartozó töltényeket és riasztótöltényeket.

Az eladó tudta, hogy a pisztoly lőfegyvernek minősül vagyis a tartása rendőrhatósági engedélyhez kötött és azt is tudta, hogy a vevő ilyennel nem rendelkezik mégis eladta neki a fegyvert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.