- hirdetés -

Az NB I-es kézilabda bajnokság szombati fordulójában a BL. résztvevő, listavezető Telekom Veszprém csapatát fogadja az OFKSE.

Az utóbbi években igazi kézilabda ünnep volt, amikor a Veszprém, vagy a Pick Szeged gárdája érkezett az Eötvös-csarnokba. Kis túlzással a csilláron is lógtak a nézők, az ügyeletes tűzoltó pedig infarktus közeli állapotba került. Sokan állítják is, hogy ezért kell Orosházának első osztályú csapat, hogy ezeket a világsztárokat élőben láthassuk, testközelből figyelhessük a játékukat. Sajnos az idei évben a járvány miatt le kell mondania az orosházi közönségnek a személyes élményről. A szombati találkozót is zárt kapuk mögött kell megrendezni.

A tabellát magasan vezető bakonyiak eddig tizennégy mérkőzést játszottak le a bajnokságban és ebből tizenháromszor győztesen hagyták el a pályát. Mindössze egy Csurgó elleni döntetlen rontja kissé a képet. Nem is kérdés, hogy idegen pálya ide, idegen pálya oda, szombat este is ők a toronymagas esélyesek. A hírek szerint ráadásul a Veszprém a legerősebb csapatával érkezik Orosházára.

Sajnos ez a mérkőzés is zárt kapuk mögött zajlik (archív fotó: OrosCafé)

A vendéglátó OFKSE – mint bizonyára mindenki tudja – nem büszkélkedhet vendégeihez hasonló eredménylistával. A hazai alakulat eddigi kilenc mérkőzéséből mindössze egy győzelmet és két döntetlent tud felmutatni. Djurkovic mester tanítványai most arra készülnek, hogy méltó ellenfelei legyenek nagynevű vendégeiknek és minél szorosabb mérkőzésen, minél inkább megnehezítsék Lékai Mátéék dolgát. Jó alkalom lehet ez a zöld-sárgák számára, hogy egy kőkemény védelem ellen gyakorolják a támadó figurákat, illetve a védekezésükkel kevés gólon tartsák a Veszprémi bombázókat.

Természetesen a találkozó előtt most is megkérdeztük a csapat vezetőedzőjét, Ratko Djurkovic-ot, aki teljesíthetőnek tűnő célt tűzött ki a tanítványok elé:

– Függetlenül attól, hogy a Veszprém ellen játszunk, azt szeretném, ha a csapat megmutatná, hogy sikerült javítani az előző meccsek rosszabb játékán. Lényeg, hogy legyen jó hozzáállás, gyorsabb mozgás, gyorsabb labdajáratás és sokkal jobb kommunikáció.

Ha személyesen nem is lehetnek jelen, a találkozót több csatornán is megnézhetik az orosházi szurkolók. Az online közvetítés mellett, mi is leadjuk az egész mérkőzést a jövő héten a Városi Televízióban.

Orosházi FKSE-Linamar – Telekom Veszprém, férfi kézilabda bajnoki mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok. 2021. 02. 20.(szombat) 18.00. Vezeti: Réti Csaba és Szedmák Márton.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.