- hirdetés -

A változtatás a motorosokat érinti, akik március 1-től megújított tantervi és vizsgakövetelményeket teljesítve szerezhetnek jogosítványt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a napokban jelentette be a korszerűsítéseket a motorosok képzésében, a balesetek számának csökkenése céljából. Változik számukra többek között a vizsgapályák mérete és vonalvezetése.

A végrehajtandó feladatok között az eddigiek képest jelentősebb kapnak az összetettebb vezetéstechnikai elemek és a nagyobb sebesség mellett alkalmazandó manőverek, mint például az ellenkormányzásos kikerülés vagy a jármű bedöntése kanyarodáskor. A statisztikák szerint ugyanis a motoros balesetek nagy része ezeknek a feladatoknak a végrehajtása során tapasztalt hiányosságokra vezethető vissza.

Fontos a motorozáshoz szükséges ruházat és védőfelszerelések helyes használata, így az új tanterv kiemelkedő részét képezik azok a többórás bemutató foglalkozások, melyek keretében ezzel is foglalkoznak.

Szigorodnak és pontosabbá válnak emellett azok az előírások, melyek meghatározzák az oktatók számára, hogy milyen ruházatban és biztonsági felszerelésben végezhetik tevékenységüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.