- hirdetés -

Az iskoláskorú gyerekek aktivizálására újra elindítja online játékát a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). A nyolc sportágban, egyenként tizenkét kihívással induló Diákolimpia GameTime2 a felfüggesztett diáksportversenyeket, közte a Diákolimpiát igyekszik pótolni a résztvevő sportolók és pedagógusok számára.

A kihívásokat ezúttal is kiváló élsportolók mutatják be, többek között Dzsudzsák Balázs, Hanga Ádám, Baji Balázs, Ligetvári Patrik, Kovacsics Anikó, Lukács Viktória, és az MDSZ elnöke, Balogh Gábor is. A projekt az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásában valósul meg. A kihívó élsportolók vonatkozásában van orosházi vonatkozása is. A kiváló orosházi tornász, Böczögő Dorina is adj a a feladatokat a fiataloknak.

Böczögő Dorina tornász kihívásaiban nem lesznek ilyen nehéz elemek (Fotó: nemzetisport.hu)

A koronavírus járvány újabb hulláma miatt sajnos az ősszel induló Diákolimpia versenysorozatot – a tavalyi szezonhoz hasonlóan ismét – kénytelen volt felfüggeszteni az MDSZ, így több mint százezer diák és pedagógus tétlenül várja az edzések és versenyek újraindulását. 2020 tavaszán ebben a helyzetben sikerrel zajlott le a Diákolimpia első online játéka, amelyre mintegy 1100 diák több mint 7000 videót küldött be, teljesítve ezzel a nyolc sportágban közzétett kihívásokat. A pozitív tapasztalatokra építve döntött úgy az MDSZ, hogy a játék újraindításával a lehetőségekhez mérten igyekszik kárpótolni a sportoló, versenyezni szerető diákokat.

A Diákolimpia GameTime2 kihívásait nyolc sportágban – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, röplabda, asztalitenisz, torna, atlétika és multisport – hirdették meg. A játék ezúttal a Diákolimpia versenyrendszeréhez igazodik, vagyis 3-3 körzeti, megyei és országos gyakorló feladatot, illetve minden szinthez kapcsolódóan egy-egy összetettebb feladatot tartalmazó döntőt kell teljesíteni a diákoknak, és a teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a program weboldalára. A leglelkesebb résztvevő diákok, a legtöbb tanulót bevonó pedagógusok ezúttal pontokat gyűjthetnek, amelyeket sportszerekre, sportruházatra és elektronikai eszközökre válthatnak be.

Reméljük, hamarosan ismét ilyen, valódi Diákolimpiai képeket rögzíthetünk (Fotó: OrosCafe)

– Minden sportolni, versenyezni szerető gyerek és tanár nehezen viseli a lassan egy éve tartó nehéz helyzetet, amelyre lehetőségeinkhez mérten igyekszünk reagálni mi is. A tavalyi jó példa alapján bízunk benne, hogy az izgalmas feladatok, a challenge-ekre invitáló példaképek és az értékes jutalmak megmozgatják a gyerekeket és tanáraikat is, és rengeteg ügyes résztvevőt tudunk majd díjazni a játék végén – nyilatkozta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke.

Patyi Gábor az önkormányzat sport referense a fentieket kiegészítve elmondta, hogy ők ezúttal szervezésben versenyek lebonyolításában, tevőlegesen nem vesznek részt, de a testnevelők, a gyerekek figyelmét rendszeresen felhívják a legújabbakra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.