- hirdetés -

Napelemes parkot telepítenek Gyopárosfürdőn. A beruházásnak köszönhetően jelentős rezsiköltségeket spórolhatnak meg a fürdőben.

Napelemparkot létesítenek Gyopárosfürdőn – jelentette be Dávid Zoltán polgármester, aki az erről szóló megállapodást írta alá február 10-én, a kivitelező BQ Mérnöki Iroda Kft. ügyvezetőjével, Bartus Krisztiánnal közösen.

Fotó: Horváth Bence

A beruházás során létrejövő kiserőmű a gyopárosi strandot látja majd el villamosenergiával, melynek eredményeként az fürdő költsége várhatóan 16 százalékkal csökken.

– A projektben összesen 960 darab Ja Solar 335 Wp monokristályos vagy azzal egyenértékű,legalább 330 Wp teljesítményű, 60 cellás panelt telepítünk három helyszínen. Egy ugyancsak a projekt keretében épülő szín tetején 300 darab napelemet helyezünk el, míg a további 660 darabot zöldterületeken telepítünk– tudtuk meg Bartus Krisztiántól.

Fotó: Horváth Bence

A projektet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg a város, aminek az összege meghaladja a 190 millió forintot. Ebből az önkormányzat fejlesztési hitel terhére 44,5 millió forintot biztosít.

– A fenntartható fejlődést, az energiamegtakarítást szolgálja a most induló, környezettudatos projekt. Abban bízom, hogy jelentős megtakarításokat eredményeznek majd a napelemek a fürdő működtetésében. Az is fontos, hogy egyre inkább a tisztább energiaforrásokat preferáljuk a mindennapokban, a jövő érdekében, ezért is tartom jelentősnek ez a beruházást – hangsúlyozta Dávid Zoltán.

Kiderült, hogy húsz napon belül elkezdődhetnek a tényleges munkálatok. Bartus Krisztián szerint a munka 1,5 hónapot vesz igénybe, a terv az, hogy az induló strandszezonra már elkészüljenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.