- hirdetés -

A magyar szabadfogású birkózó válogatott néhány tagja is részt vett az idei Lengyel Kupa nemzetközi versenyen. A küldöttség egy ezüstérmet zsebelt be a rangos nemzetközi viadalon az orosházi származású Antal Dániel révén a 70 kilogrammos mezőnyben.

Az év első nemzetközi versenyére egy lengyel edzőtábort követően került sor Miliczben, ahol öt magyar szabadfogású birkózó is szőnyegre lépett, hogy kipróbálja, hogyan sikerült az alapozás. A Magyar Birkózó Szövetség beszámolója szerint a legjobb teljesítményt a tavaly decemberi Világkupán is kellemes meglepetést okozó Antal Dániel nyújtotta.

Az újpesti színekben versenyző, de orosházi származású birkózó a 70 kilogrammos súlycsoportban indult, ahol három mérkőzést is magabiztos birkózással megnyerve a döntőbe jutott. A fináléban ismerős név következett számára, a többszörös világ- és Európa-bajnok Oroszországból honosított, de már lengyel színeket képviselő Magomedmurad Gadzsiev.

A dobogó második fokára állhatott fel (Fotó: Facebook)

Vele már nem bírt el, de így sem lehetett elégedetlen, az előkelő második helyen zárta a tornát.

– Körülbelül 5 hétnyi alapozás után mentünk ki, ezt követte az 1 hét edzőtábor, majd befejezésül a verseny. Éreztem, hogy alapozó időszakból jöttünk, de attól függetlenül elég jól ment, a fogyasztás is könnyen meglett. Az erőnlétem jó volt, jó formában éreztem magam és ez szerencsére be is bizonyosodott az eredménnyel. Reméljük, hogy legalább ilyen jól fog menni a közeljövőben is a további versenyeken – nyilatkozta elégedetten.

Kiemelt kép forrása: Magyar Birkózó Szövetség

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.