- hirdetés -

Első tavaszi mérkőzésén a Dabas gárdáját fogadta az Orosházi FKSE NB I-es együttese. Mindkét gárda számára létszükséglet lett volna a pontszerzés és ez a tény rányomta a bélyegét a mérkőzésre.

Kézilabda NB I.-es férfi mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. V.: Horváth P., Marton.

Orosháza: ÖZMUSUL – Pásztor M. 1, Peskov 1, TÓTH K. 6, Ushal 3, Lele 3, Németh L. 2 (1). Cs.: Kancel, Döme 1, Bella 1, Lászlai, Sakic 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Dabas: HOLLÓ – Tóth Á. 2 (1), Fekete B. 1, Koller 3, Hajdú P. 1, Szöllősi Sz. 5, Laurinyecz 3. Cs.: Podoba (kapus), Török 1, Antal, Váczi, Kurucz 3, Garajszki. Vezetőedző: Tomori Győző.

Kiállítások: 10+Kancel a 21. percben kizárva, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/1.

Két nagyon feszült csapat csapott össze, ami sok hibával járt együtt mindkét oldalon. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy az 5. percben még 0-0 állt az eredményjelzőn. A vendégek ragadták magukhoz a vezetést és ha Ösmusul kapus nem véd ilyen jól, több góllal is elhúzhattak volna. Az első hazai találatra 10 percet kellett várni. Ekkor Lele volt eredményes. Hatalmas küzdelem volt a pályán. Mindkét gárda igyekezett nagyon keményen ls szigorúan védekezni. 3-3-nál, a 14. percben érte utol ellenfelét az OFKSE, de hamarosan újra három volt közte a dabasiak javára. Mindennek a tetejébe a hazai védelem egyik oszlopa is kidőlt a 21.percben. Kancel Ottót egy (vétlen) könyökölés után azonnali piros lappal állították ki a játékvezetők. (A másik oldalon Szöllősi sportszerűtlen szövegelése megtorlatlan maradt.) Ebben az időszakban minden kipattanó a dabasiaké lett, a kapufák után is mindig kifelé jött a labda. A félidő hajrájában védekezést váltottak a hazai zöld-sárgák. Az 5+1, Tóth Károllyal zavaróban, úgy tűnt jó lehet, de így is négygólos vendég előnynél mehettek szünetre a csapatok.

Tóth Károly lelkes játéka sokat tett a hazai teljesítményhez (Fotó: Zsedényi Péter)

Gyors gólváltással kezdődött a második félidő, Szöllősi és Tóth révén. Az orosháziak támadásban továbbra sem találták azt a bizonyos fonalat. 40 perc elteltével még mindig csak 10(!) gól állt a nevük mellett. Aztán a 40. perc és 10-17 után megváltozott minden. A negyvenediktől az ötvenötödik percig egy 8-1-es rohamot produkáltak Ratko Djurkovic legényei. Volt egy 10 perces időszak, amikor a vendégek képtelenek voltak bevenni Junus Ösmusul kapuját. Az 56. percben vette át először a vezetést a hazai csapat és ezután kezdődtek a tömény izgalmak. Lelét kétszer is kiállították. A kétszer is könnyű síppal befújt hetes + két percnek is lehetett abban szerepe, hogy a végső döfést nem tudta bevinni az orosházi alakulat és a végére megmaradt a döntetlen.

Két nagyszerű formában védő kapust és két feszült, sok kihagyás után pályára lépő csapatot láthattunk szombat este. A 38. percben hétgólos hátránynál még a döntetlen is elérhetetlennek tűnt, ehhez képest a győzelem is az OFKSE kezében volt.

Ratko Djurkovic: – Nehéz meccsre számítottam, de nem gondoltam, hogy támadásban ilyen rosszul kezdünk. Két pont volt a tervünk, de az egynek is nagyon örülünk.

Tomori Győző: – Az első negyven és az utolsó húsz perc között hatalmas kontraszt volt. Egy megnyert mérkőzést engedtünk ki a kezünkből.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.