- hirdetés -

Újabb felkészülési találkozót nyert meg az orosházi csapat.

A hétközi szentesi siker után szombaton délelőtt újabb edzőmeccs várt az OMTK-ULE 1913 labdarúgó csapatára. A megyei II/B. csoportjában 3. helyen álló Végegyházát fogadták Harangozóék az ULE műfüvén. A vendégek a téli felkészülés során jelentősen megerősödtek, fél csapatra való minőségi játékost igazoltak, nagy terveket szövögetve. A vendégek igazolták jó hírüket, nagy ellenállásra kényszerítették a megyei I. osztályú Orosházi MTK-ULE 1913  csapatát.

Orosházi MTK-ULE 1913 – Végegyházi SE     5 – 4     (2 – 3)

Orosháza, ULE-Sportcentrum, műfüves pálya. Vezette: Szabó Csaba Pál.

OMTK-ULE: Dobozi – Selmeczy, Kasuba, Rácz, Varga P. – Harangozó, Tóth L., Fehér – Miszlai, Péli, Vincze. Játszott még: Marunák (kapus), Dénes, Csőke, Várdai, Szabó Á. Edzők: Buza Barnabás és Kvasznovszky József.

Végegyháza: Németh – Lugasi J., Varga P., Dajcs Á., Kopócs, Mátó, Kintner, Gazsi, Lugasi M., Tanner, Kormányos K. Játszott még: Bozsár, Matuz, Hegedűs, Juhász. Edző: Kintner János.

A szokásos tapogatózó játék helyett egymásnak estek a felek. Az 1. percben Lugasi M. vitte egyedül az orosházi kapura a labdát, lövését Dobozi kapus szögletre ütötte. A 6. percben Vincze szögletét Varga P. fejelte fölé. A 7. percben Kormányos éles szögből leadott lövését ismét Dobozi védte. A 13. percben Miszlai keresztlabdáját Vincze készítette le lövésre, az érkező Tóth L. közelről a hálóba vágta a labdát, 1-0. A 18. percben Tóth L. átadásából Fehér lőtt 16 méterről kapura, a kapus védett. A 21. percben Fehér oldalszabadrúgását követően Miszlai fejelt az ötösről a hálóba, 2-0. A 27. percben Tanner lépett ki a leshatárról, lövését Dobozi még kiütötte, de a kipattanót Lugasi M. 12 méterről a hálóba belsőzte, 2-1. A 37. percben egy oldalról beívelt labdát Dobozi röviden öklözött a mezőnybe, az érkező Kormányos 12 méterről lőtt a léc alá, 2-2. A 38. percben a vezetést is megszerezhette volna a Végegyháza. Lugasi J. labdájával Gazsi iramodott kapura és a kifutó kapus mellett a jobb kapufa mellé gurított. Ami nem sikerült ekkor, az sikerült a 42. percben. Tanner baloldali lapos beadását Kormányos belsőzte két lépésről a kapuba, 2-3.

A pirosmezes vendégek vezettek a félidőben (Fotó: Bohus Krisztián)

A második félidőre ritmust váltott az ULE. Az 50. percben Vincze visszagurított labdáját Harangozó lőtte 14 méterről a bal alsóba, 3-3. A 63. percben Vincze mélységi átadását Péli éles szögből lőtte a hosszú sarokba, 4-3. A 68. percben Selmeczy lapos beadását Miszlai juttatta egy lépésről a hálóba, 5-3. A 77. percben egy kényszerítő után Juhász 13 méterről lőtt a hálóba, 5-4. Az utolsó percekben a vendégek mindent megtettek az egyenlítés érdekében, de az orosházi védelem jól állt a lábán.

Miszlai (k) két gólt szerzett a mérkőzésen (Fotó: Bohus Krisztián)

Kvasznovszky József: A szerdai edzőmérkőzés nyomai még ott voltak a csapaton. Mai ellenfelünk néhány hete hat minőségi játékost igazolt, meg is nehezítette a dolgunkat. Kétgólos vezetésünk után egy újabb góllal le kellett volna zárnunk a mérkőzést, nem tettük. Helyette az ellenfelünk megfordította az állást. A második játékrészben kissé fáradtan, de sikerült megnyernünk a találkozót.

Az OMTK-ULE legközelebb február 9-én, 18 órakor kedden lép pályára. Az ULE-Sportcentrumban fogadja a Gyula csapatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.