- hirdetés -

Szombaton, február hatodikán folytatódik a járvány miatt eléggé zaklatott őszt maga mögött tudó, 2020-21-es NB I-es kézilabda bajnokság. Az orosházi együttes hazai pályán kezdi a tavaszi pontvadászatot.

Mindössze hét mérkőzést játszott a csonka őszi szezonban az orosházi együttes. Egy szeptemberi hazai siker a Komló ellen és egy Cegléden elért döntetlen hozott pontot Ratko Djurkovic edző csapatának. A megszerzett három ponttal, a tabella 13. helyén állnak a zöld-sárgák, az ugyancsak hárompontos Balatonfüred mögött és megelőzve szombati ellenfelüket, a 14. Dabas gárdáját. Az OFKSE kerete teljes, a válogatott elfoglaltság miatt eddig hiányzó Kancel és Ushal megérkezett és ezen a héten már együtt készült a többiekkel.

Mindenki nagyon várja már a folytatást (Fotó: OrosCafé)

Nem szerzett még pontot a bajnokságban az egyébként jó erőkből álló dabasi együttes. Mindössze öt mérkőzést sikerült az ősszel lejátszaniuk. Kétszer a Tatabánya, egyszer-egyszer a „kis” Veszprém, a Cegléd és az FTC ellen. Szakemberek szerint a táblázaton elfoglalt helyük megtévesztő lehet.

Az orosházi csapat számára, a bennmaradás kivívása szempontjából rendkívül fontos, hogy az ún. hozható meccseken megszerezze a két pontot. Ennek szellemében nyilatkozott a találkozó előtt Ratko Djurkovic vezetőedző :

„Csak a két pont megszerzésében tudunk gondolkodni” (Fotó: Horváth Bece)

– Végre folytatódik a bajnokság és újra tétmeccsek jönnek. A soron következő mérkőzést illetően csak a két pont megszerzésében tudunk gondolkodni. Remélem, hogy mindenki maximálisan motivált lesz. Tudjuk, hogy zárt kapus találkozó vár ránk, de biztos vagyok benne, hogy a szurkolók távolról is biztatnak bennünket.

Az Orosházi FKSE-Linamar – Dabasi KC VSE mérkőzés február 6-án (szombat) 19.00-kor kezdődik az Eötvös-csarnokban. A találkozót a Horváth Péter – Marton Balázs játékvezető páros dirigálja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.