- hirdetés -

A január, a február minden évben a horgász okmányok megújításának ideje a horgászok számára. Mint az élet sok területén itt is vannak kötelezettségek, határidők a pecások számára.

A 2020-as évre kiadott állami horgászjegyek és területi engedélyek érvényességi ideje január 31-én lejárt. Ha már az év elején szeretnénk ismét kergetni a halakat, ezeket meg kell újítanunk.

A 2021 évre szóló állami jegy és területi jegyek pótdíj mentes vásárlásának idén is feltétele a pontosan összesített fogási napló időben történő leadása. A fogási naplóban vízterületenként és mind összesenben is rögzíteni kell a tavalyi zsákmányt. Össze kell számolni a naptár részen a horgászattal töltött napokat és ott is be kell írni az összesen rovatba. Ezek mind feltételei a pótdíj mentes engedély vásárlásnak. A 2020 évi fogási naplók leadási határideje 2021. február 28.

Jó hír a horgászok számára, hogy mind a szükséges horgászokmányokat, mind a különböző területi jegyeket a tavalyi áron szerezhetik be.

A területi jegyek tekintetében, a KHESZ (Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége) illetékességi területén van néhány partner, ahol lehetőség van SZÉP-kártyás fizetésre:

  • Békési Horgász Egyesület (Békés)
  • Sarkadi Éden Horgászegyesület (Sarkad)
  • Kedvenc Sporthorgász Egyesület (Orosháza)
  • Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület (Orosháza)
  • Blinker Horgász Egyesület (Orosháza)

Azok a horgászok, akik számára nem jelent akadályt a téli időjárás és ilyenkor is a ragadozó halakat üldözik, ne feledjék, hogy a csuka fajlagos tilalma február elsején elkezdődött és március 31-ig érvényben van.

Cikkünk támogatója az autóbusz pályaudvarral szemben található, orosházi Kedvenc és Horgászbolt, ahol nyitvatartási időben (hétköznap: 8-18, szombaton: 8-12-ig) a fenti okmányok is megvásárolhatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.