- hirdetés -

A bajnokság előtti főpróbának szánta Ratko Djurkovic az egriek elleni kupatalálkozót. Bár kikapott a csapat, a látottakkal részben elégedett is a mester.

SBS-Eger – Orosházi FKSE-LINAMAR 29-27 (13-11)

Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Eger, zárt kapuk mögött. V.: Medve, Südi. Eger: Balogh T. 1 – Lezák 3 (1), Rédei 2, Machác 10, Kiss G., Bernatonis 1, Holdosi 2. Cs.: Moscoso (kapus), Szepesi, Kovács M. 1, Szuharev 2, Tóth R. 3, Mándy, Száva 1, Tóvizi 2. Vezetőedző: Tóth Edmond. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 1, Peskov 1, Tóth K. 4, Molnár G. 6, Lele 4, Németh L. 3 (1). Cs.: Kancel, Sakic 6, Bella 1, Lászlai 1, Kiss A. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 2+Kovács Márk az 59. percben kizárva. ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1.

Több mint három hónap után játszott ismét tétmérkőzést az Orosháza, érthető, hogy nagy kedvvel vetették bele magukat a játékba.

A vezetést ugyan a hevesiek szerezték meg, ám a 6. percben Lele Ákos révén átvette a vezetést az Orosháza. A hazaiaknál a szlovák Machác vitte a prímet, csapata első négy gólját a beálló lőtte. A félidő feléig a vendégek tartották a minimális előnyt, ekkor azonban több kihagyott orosházi helyzet után Holdosi góljával fordult a kocka. A védelmek játszották a főszerepet, négy percig egyik oldalon sem esett találat, a gólcsendet végül Lele Ákos törte meg és ezzel ismét a zöld-sárgák vezettek. A 25. percben 10-10-es állásnál Ratko Djurkovic időt kért, úgy gondolta, egy-két ponton korrigálni kell a játékon. Nem töltöttek, csak tüzeltek a csapatok a következő időszakban, de a 29. percben Szuharev csak bevette Özmusul kapuját, majd Machác is, és ezzel az egriek éppen a szünetre dolgozták ki addigi legnagyobb előnyüket.

Végig nagy küzdelem zajlott a pályán (Fotó: OFKSE – Zsedényi Péter)

Nem kezdte jól a második félidőt az Orosháza, Németh László lövését Balogh hárította, Molnár Gergőt kiállították, a hevesiek pedig egy 4-0-s rohammal hat góllal elléptek. Próbálta felrázni csapatát Djurkovics edző, aki a 34. percben időt kért. Aztán 12 másodpercen belül kétszer is betaláltak a zöld-sárgák, faragva ezzel a hátrányból. Továbbra is jó volt az összhang a Bernatonis–Machác duó között, így az Eger távol tudta tartani magától az Orosházát. Nem találta a rést az egri védelmen az OFKSE, ha mégis, akkor a jól védő Moscosóban akadt el a labda. Aztán csak sikerült új erőre kapnia az Orosházának, négy gólra felzárkózott, mire Tóth Edmond látta szükségét az időkérésnek. A hajrában tovább közelített az Orosháza, a belelendülő Sakic góljaival kezdett izgalmassá válni a mérkőzés, már csak két gólra volt ellenfelétől csapata. Közelebb már nem tudott, mert a gólokat az egriek lőtték. Három perccel a vége előtt időt kért a vendégek edzője, igaz négygólos hátrányban már nem volt sok esély az egyenlítésre – olvashattuk az orosházi klub honlapján.

Győzelmével az Eger lépett tovább, de fontos, hogy több hónapnyi kihagyás után az Orosháza játszott egy jó mérkőzést.

Ratko Djurkovic: – Három hónap után az első mérkőzésünket játszottuk. Én sem tudtam, mire számítsak, de amit láttam, az elégedettséggel tölt el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.