- hirdetés -

Mikorra várhatók a központi felvételi eredményei? Meddig jelentkezhetnek a diákok a választott intézménybe? Ezek a legfontosabb tudnivalók, melyekre érdemes odafigyelniük a leendő középiskolásoknak.

Pótló felvételire január 28-án, 14 órakor lesz lehetőségük az érintetteknek, ebben az évben pedig lesz egy másik pótnap, február 5-én.
– Ezen külön kérelemmel kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan fertőzöttek vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok miatt sem a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán, se annak pótnapján nem tudtak megjelenni – közölte még a felvételit követően a Táncsics Mihály Gimnázium.

Az iskolák előreláthatólag február 8-án értesítik az írásbeli eredményekről a tanulókat. A következő dátum február 19-e lesz a középiskolába jelentkezők számára, eddig kell leadniuk jelentkezési lapokat. Egyes középiskolák szóbeli vizsgákat is szervezhetnek, február 23. és március 12. között.

Április 30-án a felvételt hirdető középiskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek és az általános iskoláknak.

Kiemelt kép: archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.