- hirdetés -

A Karate Combat-ra készülés jegyében vett részt a budapesti edzőtábor munkájában Fábián Lara, Alzubi Hassan, sensei és shihan Zsiga Zsolt.

Január 11-17-ig tartott az edzőtábor, mely Budapesten a Duna Garden Hotel edzőtermében zajlott az Y Akadémia, a Testnevelés Egyetem kihelyezett oktatási központja szervezésében. Dr. Rácz Levente TE tanszékvezető, és sensei Agócs Tibor, Y Akadémia szakmai vezető vezette edzői team tartotta a magas színvonalú, tematikus edzéseket, melyeket az orosháziak ifjú tehetsége, sensei Zsiga Zsolt a Karate Combat-ra történő felkészülés érdekében dolgozott végig. Shihan Zsiga Zsolt, az orosházi klub vezetője beszélt a táborról és a kapcsolatos célokról.

Két mester, Zsiga Zsolt és dr. Rácz Levente tanszékvezető (Fotó: OKKSZK)

– Maga a tábor a válogatott felnőtt és utánpótlás versenyzői részére volt meghirdetve. Ezen felül számunkra külön segítség volt az új kihívásra készülve.

– Mi is ez a Karate Combat, és hogy került vele Zsolt kapcsolatba?

– Ez egy amerikai szervezésű, az MMA-hoz, illetve a UFC-hez hasonló, profi szervezet küzdelem sorozata, melynek küzdelmeit az USA-n kívül szerte a világon megrendezik. Itt egy kissé lesüllyesztett, medence szerű küzdőtéren folyik a harc, kis kesztyűben, védőfelszerelés nélkül. Nemrégiben kaptunk egy levelet Amerikából, hogy Zsoltinak – eddigi küzdelmeit és eredményeit alapul véve – volna-e kedve megméretni magát. Volt. Ha a február végi, belépő mérkőzésen sikerrel szerepel, esetleg megnyílhat az út egy Karate Combat szerződés és az ezzel együtt járó további profi küzdelmek felé.

Támogatják, és várják a sikert sensei Zsiga Zsolttól (Fotó: OKKSZK)

– Ez a fajta harc eléggé eltér a kyokushintól. Nem túl nagy váltás ez?

– De. Itt sokkal több a kéztechnika, lehet – és kell is – a fejet kézzel is támadni. Másként érkeznek a pofonok, mint a kyokushinban. Ezért is jelentett nagy segítséget a speciális munka és a jól képzett sparing partnerek közreműködése. A napi három edzés, az ott elsajátítottak mellett kaptunk még útravalót, hogy az itthoni edzésmunkánál mire kell még inkább figyelnünk. Lassan egy éve dolgozunk már különböző partnerekkel, de van még min csiszolni.

– Hogy fér ez össze az egyetemi kötelezettségekkel?

– Nagyon nehezen. Őszintén szólva sokkal jobban örültem volna, ha ez a bizonyos levél egy jó fél évvel később érkezik, de a lehetőségek ritkák, akkor kell megragadni őket, amikor jönnek. Zsolti most a jogi egyetemen az utolsó félévét végzi, készül az államvizsgára és ez magában is elég elfoglaltság, de mindent megpróbálunk. A kettős sikerhez nagy szükség lesz a szerencsére is. Nem mindegy, hogy milyen erősségű ellenfél jön elsőre. Készülünk keményen, aztán majd kiderül mire lesz elég.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.