- hirdetés -

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az OMTK-Rákóczi labdarúgó csapata.

A január 9-én edzésbe álló Rákóczi a kemény tréningek mellett január 16-án lejátszotta első edzőmérkőzését. Az ellenfél a magasabb osztályban szereplő Tótkomlósi TC csapata volt, a mérkőzést az ULE műfüves pályáján rendezték.

OMTK-Rákóczi – Tótkomlósi TC             3 – 1        ( 3 – 1 )

Orosháza, vezette: Németh Balázs (Varga L., Tóth G.)

Rákóczi: Beke S. – Krivik, Harmati, Lipták, Varga, Kánya, Györgyi, Kecskeméti, Várdai, Kovács F., Tompa A. Játszott még: Melich, Surányi E., Iványi, Bódi, Éliás, Lászik, Zalai, Dobi B., Dobi N. Edző: Kormányos Antal.

Tótkomlós: Bordás – Horváth, Kocsis, Poljak, Jámbor, Abonyi, Molnár, Kovács, Szabó, Moszheim, Fazekas. Játszott még: Karkus, Asztalos, Borbás, Nagy, Barna, László, Garai. Edző: Dávid Zsolt.

A 20. percben Györgyit Fazekas buktatta a 16-oson belül, 11-eshez jutott a Rákóczi. A büntetőt Kánya értékesítette, 1-0. A 26. percben Györgyi nagyszerű indításával Kovács F. iramodott kapura és lőtt a hálóba, 2-0. A 35. percben Abonyi lépett ki egy labdával és gurított Beke kapus mellett a kapuba, 2-1. A 38. percben Kánya remek oldalszabadrúgását Kecskeméti csúsztatta fejjel a hálóba, 3-1.

A második játékrészben mindkét fél sokat cserélt, nem alakult ki folyamatos játék. A hazaiak kapufáig jutottak, de az eredmény nem változott.

Hasznos edzőmérkőzést játszottak a csapatok (Fotó: Bohus Krisztián)

Edzői nyilatkozatok:

Kormányos Antal: A mai mérkőzésre bő kerettel álltunk ki. Arra voltam kíváncsi, hogy ki milyen állapotban van a fizikai megterhelések idején. Az első félidőben stabilabban futballoztunk, de több kombinációs megoldást vártam. A második játékrészben a sorozatos cserékkel nem volt folyamatos a játékunk, ugyanakkor az egyéni  kvalitásokra is választ kaphattam. Hasznos mérkőzést játszottunk, elégedett vagyok a csapattal.

Dávid Zsolt: A felkészülés elején járunk és ez meglátszott a csapat játékán. Megérdemelten nyert a Rákóczi.

Az OMTK-Rákóczi következő edzőmérkőzésére január 23-án, 12 órakor kerül sor az ULE Sportcentrumában. Az ellenfél a Mezőhegyesi SE csapata lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.