- hirdetés -

Egy újonc válogatott ellen kezdte meg szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatott a 2021-es világbajnokságon. Az Egyiptomban rendezett tornán az orosházi születésű Balogh Zsolt is részt vesz, aki ezúttal négy góllal vette ki a részét a győzelemből.

A következő hetekben Egyiptomra figyelnek a kézilabdát szerező sportrajongók, ha nem is gördülékenyen, de elrajtolt a 2021-es világbajnokság. A magyar válogatott az A-csoportba kapott besorolást, első mérkőzésüket január 15-én, zárt kapuk mögött játszották.

Kezdésnek négy gól Balogh Zsolttól a kézilabda vb-n (Fotó: Pick Handball)

Ellenfelük a vb-újonc Zöld-foki-szigetek csapata volt, akiket alaposan megtizedelt a koronavírus-járvány, mindössze 11 játékost tudtak nevezni a mérkőzésre. Ennek ellenére lelkes játékkal rukkoltak elő, de a magyar válogatott dolgát nem tudták megnehezíteni, 34-27-es végeredmény született.

A sikerből az orosházi születésű Balogh Zsolt is kivette a részét. A MOL-Pick Szeged egykori, a Tatabánya jelenlegi játékosa négy gólt szerzett a mérkőzésen, egy büntetőt is értékesítve. A szintén Békés megyei Ancsin Gábort pedig a mezőny legjobbjának választották, ő hétszer zörgette meg az ellenfél hálóját.

A válogatott másik Békés megyei születésű játékosa, Ancsin Gábor is megszórta magát (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A válogatott január 17-én a szintén újonc Uruguay ellen folytatja szereplését, majd január 19-én a számos sztárjátékosukat nélkülöző, de így is bivalyerős német válogatott következik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.