- hirdetés -

A Magyarországi Sürgősségi Betegellátásért és Mentésért Alapítvány adományozott az orosházi kórháznak eszközöket, ezzel is segítve a járvány elleni védekezést és a betegellátást.

– Amikor hazánkban 2020 márciusában elindult a COVID járvány, a kórházakban sok eszközből hiány volt. Ezért alapítványunk felhívást intézett a támogatókhoz, hogy segítségükkel a sürgősségi osztályoknak tudjunk eszközökkel segíteni. Sok kisebb cég és magánszemély adományozott, ám a nagy lökést az ERSTE Bank több mint 40 millió forintos támogatása jelentette – ismertette az előzményeket Szilaj Krisztina, az alapítvány felügyelő bizottságának tagja.

Elmondta, a jelentős támogatás után újra szabták a terveket, magasabb szintre emelhették a támogatásokat.
– Megkerestük a kórházakat, mire van szükségük a Sürgősségi Betegellátó Osztályoknak, így állt össze a lista. Orosházára 10 db érintésmentes infra hőmérőt, 10 db pulzoximétert és 5 db automata vérnyomásmérőt hoztunk. Ezekkel az eszközökkel gyorsabban és könnyebben tudják vizsgálni az SBO-ra beérkező betegeket – tette hozzá az alapítvány képviselője az intézmény Facebook-oldalán.

Kiemelt kép: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.