- hirdetés -

Változásokról számolt be a Kinizsi Horgász Egyesület a közösségi oldalakon, az engedélyek kiváltását és a fogási napló leadását illetőleg. A háttérben egy új egyesület alakulása áll.

A horgászok számára az év kezdete mindig a fogási naplók összesítését és leadását, valamint az idei engedélyek kiváltását jelenti. Nemrégiben egy felhívást jelentetett meg a Kinizsi HE, mely szerint az eddig megszokottól eltérő helyszínen és időpontban tehetik meg ezt tagjaik:

Egyesületünk, az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület és a Blinker Horgászbolt együttműködése 2021. januárban megszűnt. A horgászbolt így a továbbiakban az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület részére az adminisztratív feladatok ellátását (tagdíjbefizetés, horgászokmányok kiadása stb.) nem végzi. Ezzel kapcsolatban az egyesület a következőkben tájékoztatta tagságát:

Tisztelt Sporttársak! Egyesületi szolgáltatásainkat (tagság, horgászokmányok ügyintézése) 2021. január 11. déli 12:00 órától az egyesület irodájában (5900 Orosháza, Pacsirta u. 8.), az emeleten vehetik igénybe. A nyitvatartási idő munkanapokon 10:00 órától 18:00 óráig tart. Előzetes telefonos egyeztetéssel /+36 30 205-5906/ a hét minden napján módunkban áll az egyesület székhelyén (5900 Orosháza, Iglói út 59.) 08-19 óra között a horgászokmányok kiállítására.A kényelmesebb ügyintézés céljából és a koronavírus járvány miatti korlátozásokra tekintettel a horgászatra jogosító okmányokat telefonon /+36 30 205 5906/ és e-mailben (okinizsihe@gmail.com) is igényelhetik, amelyet a mobil irodánkkal az otthonához viszünk. Így sorban állás nélkül, személyre szabottan juthat azokhoz. A 2020. évi hibátlanul és teljesen kitöltött fogási naplót a Polgármesteri Hivatal recepcióján a hét minden napján; a Szaki barkács boltban (5900 Orosháza Kárpát u. 5) nyitvatartási időben; Mezőhegyes és térségében Pelle Kálmánnál /+36 30 414 4150/; Gádoros és térségében Balogh Ernőnél /+36 30 996 5673/ a nappali órákban, továbbá irodánkban, illetve székhelyünkön a postaládába lehet leadni 2021. február 28-ig.

A változás mögött a Blinker Horgászbolt tulajdonosai által létrehozott új horgász egyesület áll. A Kedvenc, a Kinizsi, az Olajbányász és a Barracuda után a Blinker lett az ötödik egyesület városunkban. Mint Csizmadiáné Pardi Zsuzsannától megtudtuk nem összezördülés, vagy egyéb negatív ok miatt döntöttek az egyesület alapítás és a régi együttműködés megszakítása mellett:

– Huszonhárom éve indult a horgászboltunk. A városban és a környező nagyobb településeken is minden horgászbolthoz egy-egy egyesület kötődik. Mi is szerettünk volna egy ilyet. Ez volt a motiváció. A horgászok jobb kiszolgálása mellett ez a fajta együttműködés a forgalom, az üzlet számára is hasznos lehet. Kicsit nehéz szívvel szakítottuk meg a Kinizsivel évek óta működő hivatalos jó kapcsolatot, de úgy gondoltuk, talán jobb lesz így – mondja a tulajdonos.

A paletta – ami az egyesületeket illeti – tovább színesedett. A horgászok eldönthetik , hol lesznek tagok, a fogási naplókat pedig február 28-ig kell leadniuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.