- hirdetés -

Síkosságmentesítést végeztek január 11-én, a havazás beköszöntével az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. járművei.

– Múlt hét pénteken megelőző jelleggel végigsóztuk a város kerékpár útjait és a gyalogátkelő helyek környezetében található járdaszakaszokat. Ezt a munkát azért végeztük el, hogy egy esetleges későbbi havazás alkalmával a lehulló hómennyiség egyből elolvadjon – árulta el Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Elmondta, mivel január 11-én reggel meg is érkezett a térségünkbe is a hóesés, ezért a reggeli órákban két kisebb univerzális kommunális géppel a járdákat és kerékpár utakat tisztították és szórták, míg a város belterületén a kezelésükben lévő közutakat két toló lapáttal ellátott, teherautóra szerelt szóró berendezéssel végezték a hó- és síkosságmentesítési munkálatokat.

– Az időjárás alakulását folyamatosan nyomon követjük, ügyeleti rendszert működtetünk, így szükség esetén a nap 24 órájában készen állunk a hó- és síkosságmentesítéssel kapcsolatos munkálatok elrendezésére és annak elvégzésére – tette hozzá Benkő Ferenc.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.