- hirdetés -

Vádat emelt az Orosházi Járási Ügyészség egy 36 éves Orosházán élő kardosi férfi, illetve egy 50 éves csorvási férfi ellen lőfegyverrel való visszaélés miatt. A fiatalabb férfi a közösségi oldalon küldött üzenet miatt bukott le.

A 36 éves férfi, aki fegyvertartási engedéllyel nem rendelkezett tavaly május 30-án megvásárolta a másik férfi engedéllyel tartott forgótáras pisztolyát és az ahhoz tartozó töltényeket és riasztótöltényeket.

Az eladó tudta, hogy a pisztoly lőfegyvernek minősül vagyis a tartása rendőrhatósági engedélyhez kötött és azt is tudta, hogy a vevő ilyennel nem rendelkezik mégis eladta neki a fegyvert.

A 36 éves férfi úgy bukott le még tavaly júniusban, hogy az egyik közösségi portál üzenetküldő alkalmazásában írt egy üzenetet egyik ismerősének, hogy éppen egy pisztolyt tart a fejéhez és öngyilkosságot akar elkövetni.

A nő bejelentést tett a rendőrségen. A rendőrök a lakásán megtalálták a már említett forgótáras fegyvert, illetve más engedély nélkül tartható fegyvereket is.

Az Orosházi Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményüket beismerő terhelteket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és kötelezze őket a nyomozás során felmerült 280.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.