- hirdetés -

A mentősök, tűzoltók és rendőrök a nap 24 órájában értünk dolgoznak. Lényegtelen, hogy az a nap hétvégére, karácsonyra vagy éppen szilveszterre esik, ha valaki bajba kerül, ők indulnak és segítenek.

Sokszor fel sem fogjuk, hogy mekkora ajándék, hogy az ünnepeket a szeretteink, barátaink körében tölthetjük. A hivatásosok számára nem létezik piros betűs ünnep.

– A mai szolgálat ugyanúgy telik mint egy szürke hétköznap, de a kollégák igyekeztek ünnepélyesebbé tenni. Az otthonról hozott süteményeket, ételeket közösen fogyasztják el – mondta Bohák János, az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka.

Az elmúlt években az ünnepek idején a családtagok is bemehettek a szolgálatban lévő tűzoltókhoz, idén erre a koronavírus járvány miatt nincs lehetőségük. A laktanyában ilyenkor a munka kötetlenebb, nincsenek gyakorlatok, illetve tantermi foglalkozások, de ha riasztás van két percen belül elindulnak a helyszínre.

– Sajnos a mai nap már kétszer is vonultak a kollégák. Csanádapácán egy lakástűzhöz, illetve Orosházán egy gázpalack robbant fel – fogalmazott a parancsnok, hozzátéve, hogy kimondottan szilveszteri káreset nem létezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.