- hirdetés -

65 kilométeren újul meg a Szeged-Békéscsaba vasútvonal. A projekt során 120 km/órára emelik a sebességet az Orosháza és Békéscsaba közötti vonalszakaszon.

A Magyar Építők honlapja szerint a munkálatok engedélyezési és kivitelezési tervei kétmilliárd forintból valósulnak meg. A tervezendő szakaszok összmennyisége megközelítőleg 72 kilométer, mely egybefüggően mintegy 65 kilométeres szakaszt érint. Ebbe beletartozik a Békéscsaba és Szeged közötti vasútvonal, tehát a Békéscsaba és Hódmezővásárhelyi Népkert, valamint a Szeged-Rókus és szegedi pályaudvar közötti vonalszakaszok kivitelezése is.

65 kilométeren újul meg a Szeged és Békéscsaba közti vasútvonal (Illusztráció: Bernát Benjámin/Magyar Építők)

Megemelik a sebességet Orosházától

Több peront is átterveznek a tervek szerint, ami a szegedi pályaudvar, Telekgerendás és Kútvölgy állomásokat is érintheti majd. A projekt során az Orosháza és Békéscsaba közötti részen megemelik a sebességet 120 km/órára, míg a vonal többi részén 80 km/óra folyamatos sebesség fenntartására alkalmas hézagnélküli pályát terveznek.

A tervek tartalmaznak még emellett Orosházán megvalósuló peron aluljárót, valamint a peronok különszintű megközelítését és akadálymentesítését is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.